null Beeld

Reality: 2013

In onze naaste omgeving gaat alles met twee X-chromosomen spontaan van ‘ooh’ en ‘aah’ zodra Orry in beeld komt met zijn dochter Sharika. De jonge papa en schrijnwerker is met stip één van de sympathiekste figuren uit de uiterst beminnelijke realityreeks ‘2013’, en blijkt aan de telefoon even enthousiast als voor de camera. Zijn oogappel, die u allen mee ziet opgroeien, werd op 8 januari 1 jaar. Proficiat!

vvp

Orry Poplemon «Dank u! We hebben rustig gevierd, met familie en naaste vrienden bij mijn zuster thuis. Bij ons is ’t wat klein om mensen te ontvangen, hè.»

'Een moment dat die camera echt mijn kloten uithing, is er toch niet geweest.'

HUMO Hoe gaat het verder nog met haar?

Orry «Heel goed! Aan de bovenkant heeft ze al vier tandjes, vanonder is het derde er net doorgekomen. ’t Is verschieten hoe snel dat allemaal gaat: nu begint ze ook al bijna te klappen.»

HUMO Kan je nog rustig met haar gaan wandelen, of word je ondertussen voortdurend aangeklampt op straat?

Orry «Dat valt allemaal heel goed mee. De meeste mensen herkennen mij wel, maar zeggen niks. Ze knikken hoogstens eens in mijn richting. Uitzonderlijk vraagt er eens iemand: ‘Hoe gaat het met ’t kinneke?’ Of: ‘Hoe is het afgelopen met de boot?’»

HUMO Nu je er zelf over begint:hoe ís het eigenlijk met de boot afgelopen?

Orry «Ik krijg hem niet gerepareerd. Ik was ermee op zee gegaan, hè, maar eigenlijk was de boot niet zeewaardig. Hij plooide al een beetje: als we ’m ooit gemaakt krijgen en we proberen nog eens bij woelig water, dan kan het goed zijn dat hij in twee breekt. Dat is zo veilig niet (lacht). Zonde, want ’t is echt één van de schoonste cadeau’s die ik ooit heb gekregen.»

HUMO Hoe zit het intussen met dat tweede kindje? Komt er nog één?

Orry «Ik zou heel graag nog een kindje willen, maar mijn vriendin heeft ook gelijk als ze zegt dat we beter efkes wachten. We gaan in de toekomst zelf een chalet bouwen: een skeletbouw met een gevelsteen rond. Een klein huizeke dus, eigenlijk. En daar gaan genoeg slaapkamers zijn. Nu hebben we er maar twee, en dat is te klein voor nog een boeleke. Maar als we eenmaal zo wonen, zal Sarka ook wel willen, denk ik.»

HUMO Ondertussen is alles opgenomen – december is gepasseerd. Ben je blij dat de camera eindelijk het huis uit is?

Orry «In ’t begin was dat allemaal leuk, en met Sharika was alles nieuw en fris. Maar de laatste maanden begon het toch wat lang te duren, zeker omdat mijn vriendin niet graag in beeld kwam. Maar een moment dat die camera echt mijn kloten uithing, is er toch niet geweest.»

HUMO Een heel jaar met die camera rondlopen, en dan het resultaat op televisie zien: wat geeft dat?

Orry «Ik was er op voorhand niet helemaal gerust op, maar ik moet zeggen: ik heb niks dan positieve dingen gehoord. Ik moet de programmamakers duzend keer bedanken. Als ze willen, kunnen ze er alleen maar negatieve dingen insteken: zo moeilijk is dat niet, want wij filmen héél veel. Maar zij halen net de mooie, speciale momenten eruit.»

HUMO Wat was het moment van het jaar voor jou? De geboorte van je dochter telt niet mee, want dat is te makkelijk.

Orry «Ha, oei, dan is ’t moeilijk… (Denkt lang na) Doe dan maar de eerste keer dat ons Shari mij papa noemde. Cliché, ik weet het, maar dat is écht een schoon moment.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234