null Beeld

Reality: 2Hollywood

Voor ‘2Hollywood’ ruilden acteurs Antony Arandia en Rik Willems de Vlaamse triplexdecors in voor de uit niets dan sterrenstof opgetrokken sets van Tinseltown: ze deden er audities, schuimden feestjes af en gingen met elkaar in de clinch in hun veel te krappe appartementje.

Nicolas Quaghebeur

Ze joegen er, in het kort, een droom na - maar niet zonder eerst advies in te winnen bij een ervaringsdeskundige.

Antony Arandia «Jan Verheyen had me verteld dat iedereen in Hollywood noodgedwongen vier fases doorloopt. In de eerste fase vraagt iedereen zich af: ‘Who the fuck is Antony Arandia?’

»Dan krijg je, als het meezit: ‘Get me Antony Arandia!’ Vervolgens gaat het van ‘Get me the next Antony Arandia!’, en je eindigt waar je begonnen bent, bij ‘Who the fuck?’ Zaak is om zo lang mogelijk in fase twee te blijven hangen (lacht).»

HUMO Wat was er eerst, de droom of het programma?

Arandia «Proeven van het succes in Hollywood: is dat niet een jeugddroom van elke acteur? Maar echt concreet was die droom bij mij al lang niet meer, ik had zeker geen plannen in die richting.

»Het idee is ontstaan toen ik met Rik zat te brainstormen over mogelijke formats. We dachten: ‘We moeten toch constant audities afdweilen: waarom maken we daar geen programma over? En waarom zouden we dat niet meteen in Hollywood gaan doen?'»

HUMO Jullie zijn er een maand geweest: is dat niet wat kort om echt voet aan wal te krijgen?

Arandia «Inderdaad, maar bon: het idee was om eens te gaan kijken hoe het er daar aan toegaat. We hebben deelgenomen aan workshops, audities gedaan, en we zijn een paar keer stevig op onze bek gegaan.

»En, ook heel belangrijk, we hebben genetwerkt alsof ons leven ervan afhing. Zo zijn we toch binnengeraakt op een paar grote events, met als hoogtepunt een kort gesprekje met Nicolas Cage

HUMO Hebben jullie ook in de horeca gewerkt, zoals het gros van de aspirerende acteurs en actrices ginder?

Arandia «Nee. Maar wat me wel is opgevallen, is de fighter’s mentality bij die gasten. Zelfs al werken ze al vijf jaar in een pizzeria, ze blijven er rotsvast van overtuigd dat ze het gaan maken. Dat is iets wat ik zeker meeneem.»

HUMO Ik las ook over verontrustende telefoontjes met het thuisfront: bij Jim waren ze blijkbaar niet altijd zeker van de goeie afloop.

Arandia (lacht) «We zaten een paar keer door ons budget, ja. Zo erg was het allemaal niet, maar bij Jim waren de verwachtingen wel hooggespannen: ze dachten daar al dat we zouden binnenraken op de set van ‘Pirates of the Caribbean 4’!»

HUMO Laten we tot slot even wegdromen: stel dat je voet aan de grond krijgt in Hollywood, wat voor carrière ambieer je dan?

Arandia «The big screen, hè: movies, blockbusters, laat maar komen! Maar ik zie me net zo goed een trashy independent doen. Als ik maar kan spelen, spelen, spelen. Het enige wat ik niet zou willen, is jarenlang vastroesten in ‘The Bold and The Beautiful’.»

Bekijk een filmpje »

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234