null Beeld

Reality: Auwch_

‘Safety First – The Movie’ is nog niet uit de zalen, of Ben Segers zit alweer in een nieuwe comedy: ‘Auwch_’, een door Geoffrey Enthoven (ook al in de cinema met ‘Broer’) geregisseerde, op een Deens format gebaseerde serie die – de titel geeft het al een beetje aan – vooral leunt op gênante situaties.

Noud Jansen

'Ik wilde meedoen op één voorwaarde: dat ik niet nog maar eens met mijn vettige Kempische accent moest opdraven om een paar oneliners te spuien en wat smoelen te trekken.' Ben Segers

Ben Segers «In ‘Auwch_’ spelen Axel Daeseleire en ik feitelijk onszelf. ’t Is te zeggen: we spelen twee acteurs die Ben Segers en Axel Daeseleire heten, en die in een poging om aan betere rollen te raken, doen wat tegenwoordig heel veel acteurs doen: ze richten hun eigen productiehuisje op – in dit geval: Daeseleire & Segers Entertainment – en beginnen zelf scenario’s te schrijven, projecten in te dienen en formats te pitchen. Maar naast ons professionele leven krijg je ook ons privéleven te zien, dat trouwens voortdurend in in ons professionele leven inbreekt, en vice versa. En dat levert de hele tijd gênante situaties op die vaak heel herkenbaar zijn, althans voor Axel en mezelf.»

HUMO Voorbeeldje?

Segers «In één aflevering kom ik aan huis bij wildvreemde mensen die diehard fans blijken te zijn van Axel. Ik moet iets gedaan krijgen van die mensen, waarop zij een tegenprestatie vragen: ik moet nog een keer terugkomen, maar dan mét Axel. Dat is gelukkig nog niet letterlijk gebeurd bij Axel of mezelf, maar als bekende kop heb je toch al eens gelijkaardige fratsen voor. Onlangs nog: ik was op zondagochtend met mijn zoontje door ’t Stad aan het wandelen, en ik dacht: ‘Kom, ik ga even zitten in café De Duifkes.’ ’t Was markt op het Theaterplein, dus het was er druk en levendig: heel tof, totdat ik werd herkend door een al wat oudere madam die zo zat was als honderdduizend man, en al lallend en roepend aan mijn nek begon te hangen en zo. Ik vond dat heel vervelend, temeer omdat ik een bekende kop heb: je voelt je dan echt bekeken.

»Enfin, toen ik haar even niet meer zag, ben ik er snel vanonder gemuisd.»

HUMO Twee jaar geleden vertelde je me dat je het zo stilaan beu aan het raken was om altijd weer voor komische rollen gecast te worden: je wilde ook weleens een ernstige rol spelen. Dat is met ‘Auwch_’ alweer niet gelukt.

Segers «Nee, maar ik heb vooraf duidelijk tegen Geoffrey gezegd dat ik het maar wilde doen op één voorwaarde: dat ik niet nog maar eens met mijn vettige Kempische accent moest opdraven om een paar oneliners te spuien en wat smoelen te trekken. Pas op, ik heb dat altijd graag gedaan, maar ik heb het nu wel een beetje gehad. En het moet nu ook weer geen gimmick worden. Ik spreek in de reeks dus hoe ik nu met jou spreek, en soms zelfs nog wat beleefder, bijvoorbeeld wanneer ik met een regisseur à la Jan Verheyen in gesprek ga. Dat is om deftig over te komen, hè? Precies zoals wanneer mijn moeder met de pastoor klapt: dan schakelt die ook ineens op AN over.

»Maar zeg, over gênante situaties gesproken: ik sta jou hier nu te bellen op een toch wel behoorlijk gênante plek. We zijn vandaag een paar promofilmpjes voor ‘Auwch_’ aan het draaien, en op dit moment bevind ik mij in een sauna in Brasschaat. Van waar ik sta, zie ik allemaal poedelnaakte zestigers en zeventigers in de tuin zitten, die mij allemaal duidelijk ‘van den televies’ herkennen. Eerlijk: zo’n ‘Auwch_’-scène schrijft zichzelf.»

undefined

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234