null Beeld

Reality: De Pfaffs

Consternatie alom toen in ‘Expeditie Robinson’ bleek dat Nicolas Vandepfaffs niet liep te lanterfanten op het strand: ‘Wát? Nicolas, het actiefste lid van Kamp Noord?’ Nog meer verwarring toen bekend werd dat vanavond de allerlaatste, vijfdelige reeks rond de Brasschaatse clan van start gaat.

tv-tips

Zullen ze daarna moeten gaan wérken? En waarom trouwen Debby en Nicolas pas in mei 2012, wanneer er geen cameraploeg meer in de buurt is? Vragen! Of toch eerder vooroordelen, beste Lyndsey?

Lyndsey Pfaff «Och, ik trek mij dat allemaal niet meer aan. Als er één ding is wat ik in die tien jaar ‘De Pfaffs’ geleerd heb, dan is het wel dat je nooit voor iedereen goed kunt doen. In mijn ogen is de reeks een godsgeschenk: alle onterechte kritiek heeft onze familieband alleen maar sterker gemaakt.

»Ze mogen over mijn ouders zeggen wat ze willen, maar ik weet dat het doodbrave mensen zijn die leven voor hun kinderen. Dat merk je aan kleine dingetjes die nooit het scherm halen. Als ik om half vier ’s ochtends met autopech aan de kant sta en ik kan Dave (haar man, red.) niet bereiken, dan komt mijn mama mij in haar pyjama halen. Midden in de nacht! Wie kan dat zeggen? De mensen weten nog de hélft niet van wat mijn ouders voor ons doen!

»En wat Nicolas betreft: ik ben blij dat de mensen nu eens zijn andere kant zien. Dave is ook altijd bestempeld als iemand die nooit lacht, terwijl hij de beste – allez ja, de droogste – humor van de hele familie heeft. En de trouw van Debby filmen we toch gewoon zelf?

»Tegen mij zeiden ze ook: ‘Allez, waarom laat jij je huwelijk voor heel Vlaanderen filmen?’ Maar bij elke trouw waar ik al naartoe gegaan ben, staat er een nonkel Fons met een camera naast het altaar. Wat is het verschil? Ja, de kwaliteit van de beelden, misschien.»

HUMO In de slotreeks blikken jullie terug op de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen tien jaar. Wat waren de jouwe?

Pfaff «Mijn huwelijk en de geboorte van mijn kinderen zijn mij het meeste bijgebleven. Maar ik vind het ook leuk om de beelden terug te zien van toen we nog allemaal in hetzelfde huis woonden. Ik weet niet of ik dat nog zou kunnen: nu iedereen twee kinderen heeft, is het aantal decibels gevoelig gestegen (lacht).

»Het moeilijkste was toen we bompa moesten afgeven. Hij is gestorven in zijn slaap, en dat was zowel voor ons als voor vtm een shock. Bij vtm hebben ze toen gezegd: ‘We laten jullie nu even met rust, en als de tijd rijp is pikken we de draad weer op.’ Ik vond het erg respectvol dat ze hem niet getoond hebben toen hij opgebaard lag.

»Tijdens de mis waren ze wel aanwezig, maar er waren daar toen ook cameraploegen van andere zenders - een kerk is een publieke plaats, daar kun je moeilijk iets aan doen. Maar ook dat hebben ze op een serene manier gebracht.»

HUMO En nu, Lyndsey?

Pfaff «Morgen vertrekken we allemaal samen naar Lapland! Dat zal ook nog in de reeks te zien zijn. Dat is leuk voor de kinderen, hè: de Kerstman woont daar.

»We zijn ook al met iets anders bezig, maar daar mag ik helaas nog niets over verklappen. En verder: werken, hè. Iedereen is de afgelopen tien jaar zijn normale job blijven doen: nu krijgen we het gewoon wat rustiger, zonder die camera’s.

»En mijn vriendinnen zullen mij nu weer toffer vinden. Ze stuurden me weleens berichtjes als: ‘Regelen we in 2013 een etentje?’ Nu kan ik gewoon antwoorden: ‘Morgen past ook!’»

Bekijk een filmpje

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234