Reality: Domino: de zoektocht

In 2009 presenteerde Koen Wauters 'Op zoek naar Maria', een talentenjacht waarin een jury op zoek ging naar een in zang en dans onderlegde kandidate om de lieve novice Maria te spelen in 'The Sound of Music'.

Sindsdien hebben ze bij vtm druk zitten vergaderen over het hele musicalgegeven, en dat heeft nu geleid tot een Nieuw Idee.

Rond de bekendste liedjes van Clouseau - we gaan ze hier niet opsommen of u zit voor de rest van de dag met een paar hardnekkige oorwurmen - werd een romantische musical gebouwd, 'Domino' geheten, en de komende acht weken wordt in 'Domino - De zoektocht' naar de geschikte hoofdrolspeler gezocht.

Francesca Vanthielen presenteert, Koen en Kris Wauters geven acte de présence, en voorts staan danscoach Lise Alexander, winnares van 'So You Think You Can Dance', en zangcoach Ronny Mosuse de kandidaten bij met tips en tricks uit de showbizz.


HUMO Die combinatie van zang, dans en acteren: het blijft toch een beetje ráár.

Ronny Mosuse «Ja, ik heb er zelf een haat-liefdeverhouding met de musical. 't Is een banaal genre, hè. Iemand die ineens begint te zingen op straat: tot daaraan toe. Maar als de bakker begint mee te zingen, en de bloemen mee bewegen in de maat: dat is toch al te gek. Ik wil maar zeggen: 't is moeilijk om het genre te laten werken.

»De liedjes moeten goed zijn, het script moet goed zijn, de verhaallijnen moeten goed zijn... 'Mamma Mia!', die ABBA-musical, vond ik bijvoorbeeld maar niks. Nochtans ben ik een echte ABBA-fan.»


HUMO Ben je ook een echte Clouseau-fan?

Mosuse «Euh... Ja, voor mij zijn dat collega's, hè. Wij zijn op hetzelfde moment begonnen. In 1988 werden we met The B-Tunes - zo heette ons groepje toen - derde op Humo's Rock Rally. Daardoor mochten we wat concerten spelen in het Brusselse, en daar stonden we soms op de affiche met Clouseau, toen net als wij een beginnend bandje.

»We waren altijd geweldig onder de indruk, en meer dan een tikje jaloers, omdat Koen de meisjes zo ongelooflijk goed wist in te pakken. Wij zongen heel goeie liedjes, covers van The Beatles en zo, maar Koen charmeerde het vrouwvolk. De kandidaten voor 'Domino' zullen van vér moeten komen om daaraan te tippen (lacht).


»Nu, ik wil wel benadrukken dat we géén Koen Wauters-lookalike zoeken. Heel Vlaanderen heeft Koens stem in zijn hoofd bij die liedjes van Clouseau, maar ik raad de kandidaten ten zéérste af om hem na te zingen. We willen niet dat de mensen straks naar de musical gaan kijken en teleurgesteld zijn omdat Koen Wauters niet zélf zong.»


HUMO Wat wordt de volgende realityshow? 'So You Think You Can Rap'?

Mosuse «Goed idee! Nee, serieus: talentenshows zijn van alle tijden en plaatsen. Ik heb er zelfs gezien in Congo en Rwanda. Het podium, en in het verlengde daarvan de roem, heeft nu eenmaal een enorme aantrekkingskracht. Een tip voor de mensen die op dit moment aan het brainstormen zijn over het nieuwe VT4: talentenjachten zullen altijd blijven scoren (lacht). Maar zelf zou ik er nooit aan meedoen. Behalve aan Humo's Rock Rally, uiteraard.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234