null Beeld

Reality: Komen Eten

Komende maandag start op VT4 een nieuw seizoen van de succesvolle natuurreeks ‘Komen eten’, en de makers zijn zo goed geweest om meteen in de eerste week al een kandidate op u los te laten over wie nog druk zal worden nagepraat aan ’s lands koffieautomaten.

Noud Jansen

Maak kennis met fotomodel Anouchka Steijaert (41), Zeeuwse van geboorte maar sinds een jaar of vijf met echtgenoot en kinders wonend te Kaprijke, Oost-Vlaanderen, alwaar ze een ‘heel mooi en ook heel groot huis’ betrekt met een ‘heel erg groot tv-toestel’, waarover later meer.

Anouchka Steijaert «In eerste instantie heb ik aan ‘Komen eten’ meegedaan omdat mijn man er iedere avond naar kijkt. Nu kan hij zijn eigen vrouw dus in zijn lievelingsprogramma zien, op ons eigen tv-scherm. Ons grote tv-scherm, moet ik zeggen, want wij hebben thuis een heel groot tv-scherm. Maar ik geef eerlijk toe dat ik vooral ook hoop dat mijn deelname aan ‘Komen eten’ een zetje zal geven aan mijn carrière als model. U moet weten, op m’n achttiende heb ik meegedaan aan de Miss Zeeland-verkiezing, en dat is me zo goed bevallen dat ik sindsdien altijd modellenwerk ben blijven doen.

»Ik weet niet of u mijn foto’s al gezien hebt op de website handelsgids.be? Zoek maar onder de naam Anoucha Steijaert-Baute, dan kunt u zelf vaststellen hoe goed ik er nog uitzie voor mijn leeftijd.»

HUMO Anoucha?

Anouchka «Ja, dat is de naam op mijn identiteitskaart - mijn vader was de 'k' vergeten toen-ie me bij mijn geboorte bij de burgerlijke stand is gaan aanmelden. Maar iedereen heeft altijd Anouchka gezegd, dus zo heet ik ook in ‘Komen eten’.»

HUMO Ik ben uw naam wel tegengekomen op de website filmfiguranten.nl. U figureert wel eens?

Anouchka «Figureren? Neenee, ik ben geen figurante; ik ben actrice. Een figurant staat op de achtergrond, en daar hou ik niet van: geef mij maar de voorgrond.»

HUMO Heeft u in uw carrière al vaak op de voorgrond mogen staan?

Anouchka «Naar mijn zin toch niet vaak genoeg. Ik zou bijvoorbeeld heel graag eens in een televisiereclame spelen, maar dat is er tot nog toe niet van gekomen. En nog liever zou ik in een serie als ‘Thuis’ acteren, of misschien wel de rol van Dina overnemen in ‘Boer zkt vrouw’. Maar mijn stoutste droom - mijn állerstoutste droom, bedoel ik - is toch een fotoshoot in Playboy. Ik ga voor niemand naakt tenzij voor Playboy, zeg ik altijd, want dat is artistiek verantwoord. En wie weet lukt het nog wel ooit. Die Lesley-Ann is er toch ook geraakt via ‘Komen eten’?»

HUMO Heeft u als Nederlandse typisch Hollandse kost klaargemaakt voor uw gasten? Hachee? Balkenbrij? Boerenkool met rookworst?

Anouchka «Neenee: gebakken paling. ‘t Is een streekproduct, en in principe kan ik het heel goed klaarmaken.»

HUMO In principe?

Anouchka «Nu ja, laat ik het zo zeggen: ik heb gemerkt dat voor de camera koken toch iets heel anders is dan hier iedere dag voor mijn man en mijn vier kinderen koken. Voor de camera voel ik me helemaal in mijn element, ziet u? En als ik één keer op dreef ben, dan stop ik niet meer met praten. Ja, en dan willen de gaartijden er weleens bij inschieten, hè? Niet zo erg, hoor, want ik ben totaal niet bezig geweest met het wedstrijdelement van ‘Komen eten’. Die vijfhonderd euro die je krijgt als je wint, voor mij is dat een lachertje. Nee, ik ben allang blij dat ik een week lang heb mogen schitteren. De makers hebben niks opnieuw moeten opnemen: ‘t was allemaal van de eerste keer goed!

»Niet dat mijn manier van doen altijd geapprecieerd werd. Want naast twee mannen was er ook een vrouw bij, Marlies, en die kon mij niet velen. Altijd hetzelfde met vrouwen: ze zijn jaloers op me omdat ik een model ben, en omdat ik er me niet voor schaam dat ik er warmpjes in zit. Ik hou van overdreven luxe: so what?

»Nee, weet je wie ik veel liever aan tafel zou hebben gehad dan die Marlies? Gert, van Samson.»

HUMO ?

Anouchka (lyrisch) «Gert is helemaal mijn type man, qua uiterlijk dan vooral. Je ziet ook dat hij een aangeboren talent heeft om veel te bereiken in het leven, precies zoals ik. Als ik hem bij ons thuis op tv zie – een nogal grote tv is dat - dan denk ik altijd: ‘Daar zou ik weleens een avondje mee uit eten willen.’ Pas op, mijn gezin staat op nummer één, maar tijd voor ontspanning moet er ook zijn in het leven.»

HUMO Succes ermee, zou ik zeggen. En bedankt voor het gesprek.

Anouchka «Heel graag gedaan, en hopelijk tot een volgende keer.

»Zou u zo vriendelijk willen zijn om bij het artikel een mooie foto van mij te plaatsen, bijvoorbeeld eentje uit mijn meest recente fotoshoot aan een pasgebouwd zwembad in Knokke? Dan kunnen uw lezers ook zien dat ik er op mijn eenenveertigste nog altijd uitzie als een jonge meid van achtentwintig. Althans: dat wordt me gezegd.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234