null Beeld

Reality: Met vier in bed

Noem ons gerust ouderwets, maar met vier in bed vinden wij toch een beetje veel. Zeker, eentje is geentje en three’s a crowd, maar vier? Vanuit de geruststellende geborgenheid van onze sofa kunnen we zo veel promiscuïteit nog net aan, vandaar dat ons oog in de zwoele zomermaanden weleens blijft hangen bij ‘Met vier in bed’.

mke

In die zomerse variant van ‘Komen eten’ mogen vier koppels die een bed and breakfast uitbaten elkaars zaak naar hartenlust bekritiseren dan wel lof toewuiven. Deze week belooft het een extra zwoel slaaponderonsje te worden, want ‘Met vier in bed’ verkast voor de gelegenheid naar het zonovergoten Spanje. Het eerste koppel dat mag bewijzen dat ze de Spaanse flair onder de knie hebben en – nog belangrijker – het perfecte ei kunnen bakken, zijn Eddy en Nancy, een sympathiek Antwaarps duo dat een jaar geleden hun Casa Orbeta opende.

HUMO Lekker weertje daar in Spanje, Eddy?

Eddy Van Coillie «Absoluut, het is hier nu 28 graden in de schaduw. Niet slecht, hè?»

HUMO Zouden we mee kunnen leven. Was het fijn om eens mee te doen aan ‘Met vier in bed’?

Van Coillie «Ja, al zijn we wel nog niet zo lang bezig met onze bed and breakfast. We hebben hem pas in januari van 2013 gekocht. De eerste maanden kwamen er vooral gasten langs die we al persoonlijk kenden, van in ons restaurant in Antwerpen. Pas op, dat is een goede start, maar het was toch ook de bedoeling om een ander cliënteel aan te trekken. ‘Met vier in bed’ leek ons daarom een goede publiciteitsstunt. We waren wel wat onzeker in het begin, want misschien zouden de andere uitbaters wel al veel ervaring hebben en enorm kritisch voor ons zijn. Maar dat viel gelukkig allemaal goed mee.»

HUMO Zagen jullie die andere koppels echt als concurrenten, of eerder als (slikt) concullega’s?

Van Coillie «Er was een koppel bij dat nadrukkelijk voor de overwinning ging, maar de rest, mijn vrouw en ik incluis, waren daar niet zo mee bezig. We waren gewoon al heel blij dat onze zaak eens op tv kwam.

»We hebben ons vooral proberen te amuseren met de andere uitbaters. Bij Barbara en Hannes van Casa Del Maco zijn we nadien zelfs nog een paar keer gaan eten. En ook bij de anderen zullen we nog weleens langsgaan.»

HUMO Koesterden jullie al langer de droom een bed and breakfast te openen?

Van Coillie «Ik was daar al wel een tijdje mee bezig, ja. Weet je, ik stond al dertig jaar in de horeca, heb elke dag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gewerkt. Eerst in een bakkerij, dan in een ijssalon, en vervolgens twintig jaar in m’n aage restaurant in Antwerpen. Ik ben er nu 54 en ik had echt geen zin om tot mijn 60ste in dat tempo verder te gaan. Een bed and breakfast openen leek ons daarom een goed alternatief. Het is een beetje vakantie, maar toch ook nog werken, hè.»

HUMO Was het niet moeilijk om alles zomaar achter te laten?

Van Coillie «Da’s natuurlijk enorm spannend, ja, je huis te koop zetten en zo. Je moet daar wel efkes over nadenken. We kenden de taal ook niet, al krijgen we ze stilaan onder de knie. Maar in het begin, toen we met die Spanjaarden moesten communiceren over de verbouwingen, was dat behelpen hoor. Gelukkig had ik een app op den tablet die van het Nederlands naar het Spaans vertaalde en omgekeerd. Dus we hebben onze plan wel kunnen trekken.»

HUMO Leve den tablet!

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234