null Beeld

Reality: Mijn pop-uprestaurant! – De finale

Vanavond nog de grote finale, en dan zit het tweede seizoen van ‘Mijn pop-uprestaurant!’ erop. Geen idee hoe het met de overige zeshonderdduizend kijkers zit, maar de voornaamste reden waarom wij de afgelopen maanden weleens op deze guilty pleasure afstemden, waren de sporadische interventies van het bekende alfamannetje Sergio Herman: hoe hij een aspirant-culinair genie de mantel kan uitvegen – ‘Dikke lul, jongen! Hey, bèjje nou helemaal bezopen?’ – kan niemand het.

Sergio Herman «Ik geloof in al die mensen, dus ik vind het jammer dat ik soms dingen zie waarvan ik zeg: ‘Fuck, jongen, waarom doe je dit nu?’ Dat is gewoon balen, om te zien dat in wezen capabele mensen fout bezig zijn. En dus probeer je ze aan het verstand te brengen dat het anders moet.»

HUMO Op beenharde toon.

Herman «Tuurlijk gooi ik af en toe eens de knuppel in het hoenderhok; je bent niet op visite bij mekaar. Die mensen kunnen 100.000 euro winnen: dan vind ik niet dat je half werk mag leveren. Maar pas op, ik probeer altijd positief af te sluiten: op het einde maak ik het altijd weer goed met hen. Die balans vind ik erg belangrijk.»

HUMO Welk restaurant mag van jou winnen?

Herman «Ik draag iedereen een warm hart toe. Je hebt natuurlijk je favorieten, maar die zal ik nu niet noemen.»

HUMO Guus van het Hasseltse pop-uprestaurant Asparaguus wordt algemeen als de beste kok beschouwd. Mee eens?

Herman «Ja, maar Guus heeft natuurlijk ook de meeste ervaring in de keuken. Dat wil overigens nog niet zeggen dat-ie ook de meeste kans maakt om te winnen. Ook mensen die lef tonen en een bepaalde visie hebben, kunnen met hun creativiteit het verschil maken. Zulke mensen kunnen veel verfrissender voor de dag komen dan iemand die al jarenlang in een restaurant kookt en nu iets voor zichzelf wil proberen.»

HUMO Dé ‘Pop-up’-revelatie van de afgelopen weken was de olijke traiteurtweeling Kristof en Stefaan Boxy. Kende jij die twee al voordat ze kwamen recenseren?

Herman «Meer zelfs: ’t zijn al heel lang goeie vrienden van me. Ik was het ook die hen heeft voorgedragen bij de redactie, omdat ik hun visie en kennis bewonder, en omdat ik wist dat ze een on-Belgische uitgesproken mening hebben.»

HUMO ’t Was toch vooral het hoge Jansen en Janssen-gehalte dat het ’m deed, denk ik.

Herman «Ja, voor mij is dat niks nieuws. Ik lach al zeker vijftien jaar met die gasten.»

HUMO Zelf heb ik dit seizoen erg moeten lachen met Alex Callier. Met name met hoe hij altijd eerst even naar jou keek voor hij z’n mond durfde open te doen.

Herman «Moet ik hem anders eens doorgeven?»

HUMO Graag.

Herman «Nee, serieus, heb je nog veel vragen? Wij moeten hier doorgaan met de opnames.»

HUMO Eentje nog. Onlangs liet je in Gazet van Antwerpen optekenen dat het je droom is om vóór je vijftigste nog iets te proberen in het buitenland.

Herman «Dat klopt, ja. Je moet in het leven altijd blijven dromen, hè? Iets realiseren in het buitenland: dat lijkt me gaaf.»

HUMO Engeland? Frankrijk?

Herman «Daar doe ik geen uitspraken over. Ik heb al gesprekken links en rechts, maar iets concreets is daar nog niet uit voortgekomen. ’t Is één van mijn dromen, laten we het daarop houden.»

HUMO Je hebt dus nog meer dromen?

Herman «Absoluut.»

HUMO Noem er eens eentje?

Herman «Nee (lachje).»

HUMO Toch bedankt.

Herman «Graag gedaan.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234