null Beeld

Reality: Mijn Restaurant!

'Mijn restaurant!', het koninginnenhapje onder de kookprogramma's, zet bij de start van het vierde seizoen vanavond op vtm een licht gewijzigde koers in. Nog steeds gaan vijf duo's in evenveel provincienesten op zoek naar hun culinaire handtekening, met de kinderlijk verzorgde dictie van Rani De Coninck op de achtergrond, maar de vaste vakjury werd er uitgebonjourd.

Thomas Werbrouck

En wie vult daarginds het gapende gat dat Peter Goossens, Dirk De Prins en Christel Cabanier achterlieten? Retteketèt: Yves Desmet!

Yves Desmet «Ik ben mij er ten volle bewust van dat Peter Goossens zijn stempel heeft gedrukt op het programma, en ik pretendeer zeker niet dat ik in zijn voetsporen kan treden. Maar mijn perspectief is dat van de restaurantbezoeker, en ik hoop dat de kijkers die verschuiving zullen appreciëren.

»Omdat Goossens zo'n dominante persoonlijkheid was, hadden alle kandidaten het gevoel dat ze naar een ster móésten streven. Dit jaar kan het wat breder: een ster ambiëren mag nog steeds, maar als je een uitstekende brasserie of een exquise Italiaans restaurant op poten wil zetten, mag dat óók. Je moet niet op het hoogste gastronomische niveau koken, maar je moet wel excelleren in het segment dat je kiest.»


HUMO Deelnemen aan 'Mijn restaurant!' is al meermaals nefast gebleken voor relaties, portemonnees en zelfs het leven, in het tragische geval van Chris Aerts. Heb je niet eventjes getwijfeld om je naam eraan te verbinden?

Desmet «Nee, ik ben al sinds de eerste editie fan van het concept: mensen etaleren hun talenten en kunnen hun levensdroom waarmaken. Maar de programmamakers hebben bijgeleerd, en ze hebben ons verzekerd dat de kandidaten zowel op psychologisch als op boekhoudkundig vlak van zeer dichtbij worden begeleid.

»De jury zal dit jaar trouwens niet alleen terechtwijzen en bekritiseren, maar ook coachen: Vittorio Simoni als architect, Aline Julia als marketingexpert, en Willem Asaert als één van de meest gerenommeerde culinaire journalisten van de Benelux.»

HUMO Onder de kandidaten bevindt zich dit jaar zowel een homokoppel als een lesbisch koppel. Op een familiezender! Hoe zal de doorsnee Vlaming daarop reageren, denk je?

Desmet «In de vorige edities heeft al eens een homo deelgenomen, en nu zitten er inderdaad twee koppeltjes in. Op internetfora - de riolen van de samenleving, toch? - zullen sommigen misschien hun buikgevoel laten spreken, maar ik denk dat Vlaanderen ondertussen groot en wijs genoeg is om dat als iets vanzelfsprekends te zien. Er rukken bij een homohuwelijk toch ook geen massabetogingen uit naar onze stadhuizen?»

HUMO De werkgroep lifestyle fluisterde me nog een welgemikt slotvraagje in: kook jij zelf?

Desmet «Ja! Ik ben een verwoed hobbykok en ik kan een behoorlijke brasseriekeuken tevoorschijn toveren: Italiaans, Thais of Belgisch. Van voeding genieten is een uit de hand gelopen hobby van mij, om niet te zeggen een passie.»

HUMO We wachten op een invitatie!

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234