null Beeld

Reality: Singl3s

Waar hebben wij dit aan verdiend? Alsof één prachtreeks nog niet volstond, schenken de gulle gevers van VIJF ons nóg een seizoen van ‘Singl3s’, het datingprogramma waarin drie vrijgezelle juffers op zoek gaan naar een partner.

Noud Jansen

Ook ditmaal wordt het geheel aan elkaar gepraat door een voormalige Miss België, zij het een zeven jaar jonger exemplaar: Ann Van ElsenWaer bestu bleven? – is om onduidelijke redenen vervangen door Annelien Coorevits, die haar presentatiedebuut maakt.

Annelien Coorevits «Ik heb nooit de ambitie gehad om iets in de media te doen, laat staan presentatrice te worden, dus ik moest toch wel even nadenken toen ze bij me thuis kwamen aanbellen met de vraag of ik ‘Singl3s’ wilde presenteren – ik kende dat programma wel, maar ik had nog nooit een volledige aflevering gezien. Ik ben overstag gegaan toen ik begreep dat het een feelgoodprogramma was, en dat ik er geen script voor hoefde vanbuiten te leren: ik moest enkel een babbeltje slaan met de dames, en verder gewoon mijn eigen ding doen.»

HUMO Zou je de dames even kort kunnen voorstellen?

Coorevits « Goh, Sofia (23) is natuurlijk het meest besproken.»

HUMO Hoezo?

Coorevits «Dat weet jij goed genoeg (lacht).»

HUMO Nee, echt niet.

Coorevits «Welja, vorig jaar heeft ze iets gehad met diene Wout Bru, en toen bekend werd dat ze aan ‘Singl3s’ zou meedoen, heeft ze heel wat kritiek over zich heen gekregen. Eigenlijk verdient ze dat niet: ze heeft een beetje een ruwe bolster, maar vanbinnen zit er echt wel een warme persoonlijkheid. Ze is ook het soort vrouw dat ik graag heb: als ze een tegenslag te verwerken krijgt, gaat ze niet in een hoekje zitten wenen; ze gaat gewoon verder met haar leven.

»Dan hebben we Sabrina (25), een meisje dat er heel lief uitziet, maar dat je niet mag onderschatten: ze heeft een sterk karakter en drijft graag haar willetje door. Ik denk dat zij een man van het toegeeflijke type nodig heeft, al wil ze ook weer geen ‘deurmatteke’ hebben, zoals ze het zelf omschrijft. En Yentl (25) is een heel knap meisje dat zeer goed weet wat ze wil. Ze wijkt ook niet af van haar mening: dat kwam goed naar voren tijdens de dates.»

HUMO Vorig jaar kwam er een boek van jou uit: ‘Eerste hulp bij daten’. Zijn de tips die je daarin geeft van pas gekomen tijdens de opnames van ‘Singl3s’?

Coorevits «Ja, ik kon ze nu eens in de praktijk brengen, hè? Zo adviseerde ik de dames om in de korte, voorstellende gesprekjes met de mannen niet te veel op het uiterlijk af te gaan: ‘Kijk ook eens naar hun gevoel voor humor, of naar de manier waarop ze zichzelf presenteren. Wie weet is er wel een klik.’»

HUMO Hoe komt het eigenlijk dat jij zo’n specialist bent op het gebied van daten? Veel praktijkervaring?

Coorevits «Goh, nee, persoonlijk heb ik eigenlijk niet zo veel ervaring met mannen – vóór Olivier (Deschacht) heb ik maar één ander vriendje gehad. Maar ik heb dat boek samen met Wim De Valck geschreven, een vriend uit Antwerpen: we hebben samen enquêtes afgenomen en onderzoeken gedaan, en de resultaten hebben we op een speelse manier in een boek verwerkt. Ook enkele bekende Vlamingen hebben een kleine bijdrage geleverd: zo vertelt Bart De Pauw ergens wat de slechtste oneliner is waarmee een vrouw hem ooit heeft hopen te versieren.»

HUMO Ik luister.

Coorevits «Op een feestje werd hij ooit aangesproken door een vrouw die zei: ‘Hey, ik heb nog nooit een BV geneukt.’ Waarop hij: ‘En dat zal nog een tijdje zo blijven ook.’ Goeie repliek, wel (lacht).»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234