null Beeld

Reality: The Sky Is the Limit

Terwijl u zich vandaag in het zweet hebt gewerkt om uw zuurverdiende centjes bijeen te schrapen, hebben Harry en Olga misschien wel een etentje met bubbels en kreeft gebezigd in hun voetbalveldgrote tuin. Of heeft Jan Kriekels enkele baantjes getrokken in zijn ondertussen beruchte vaginazwembad.

mke

Vanaf vanavond kunt u het weer vanop de eerste rij volgen, want ‘The Sky Is the Limit’ beleeft een tweede seizoen. Als we maker Peter Boeckx mogen geloven, wordt het allemaal nóg groter, nóg decadenter, nóg meer over the top. Kortom: was the sky vorige keer nog the limit, dan mogen we die nu ergens aan de rand van ons sterrenstelsel situeren. Naast ouwe getrouwen als het duo Harry en Olga en zwembadmagnaat Willy Naessens, heeft Boeckx ook nieuwe namen kunnen strikken. Michel Van den Brande, bijvoorbeeld, die onder de gevleugelde slogan ‘Betere stellingen dan Pythagoras!’ (nee, écht) stellingen bouwt.

HUMO Hebt u lang getwijfeld of u zou meedoen, meneer Van den Brande?

Michel Van den Brande «Toch wel. Toen Peter me contacteerde, heb ik eerst categoriek geweigerd. Maar hij is een paar keer langs geweest en heeft me toch kunnen overtuigen. Onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat hij toonde dat ik niet zo decadent leef als die andere mannen. Voor mij mag het allemaal gewoner. Ik ga weleens goed eten, maar ik koop geen champagneflessen van 1.000 euro het stuk. En al zeker niet om die vervolgens kapot te slaan.

»Ik ben, net als zo veel Vlamingen, gewoon een hardwerkende zelfstandige. Ik heb hoogstens 30.000 euro op mijn rekening staan – voor de rest zit al mijn geld in mijn firma, in mijn buizen. De enige uitspatting die ik mezelf gun, zijn mijn auto’s. Ik heb een paar mooie exemplaren in mijn garage staan.»

HUMO U loopt niet hoog op met de andere rijkaards uit ‘The Sky Is the Limit’?

Van den brande «Zo’n ondernemer als Willy Naessens, daar neem ik mijn hoed voor af. Echt waar, ik vind zo’n mens (steekt duim in de lucht). Maar de anderen, tja... Iedereen doet wat-ie wil, maar ik heb er vandaag (op de persconferentie, red.) toch al een paar zien passeren van wie ik het mijne denk. Al dat decadente gedoe is niets voor mij. Als je die Harry in het eerste seizoen bezig zag: die moest precies nooit werken! Het leek wel of hij altijd aan het feesten was. Zeker in deze woelige tijden, met de vakbonden en de rijkentaks en zo, vind ik dat je niet met je decadente levensstijl te koop moet lopen.»

HUMO U schuimt de feestjes niet af?

Van den Brande «Nee, gij. Ten eerste omdat mij dat echt niets zegt. Ik denk dat ik na een halfuur al ambras zou hebben met al die rijke stinkerds die daar rondlopen. En ten tweede omdat ik daar simpelweg de tijd niet voor heb.»

HUMO U lijkt me inderdaad een echte workaholic. Neemt u weleens vakantie?

Van den Brande «Nee, nooit. Of ja, we zijn ooit veertien dagen op reis geweest, toen heb ik het bedrijf even gesloten. Maar voor de rest neem ik nooit vakantie. Ze zeggen wel dat het kerkhof vol mensen ligt die dachten dat ze onmisbaar waren, maar toch... Als er een belangrijke beslissing genomen moet worden, doe ik dat liever niet vanop één of ander tropisch eiland.»

HUMO Naar het schijnt regeert u in uw bedrijf met ijzeren hand.

Van den Brande «Ja, hier kom ik misschien aimabel en vriendelijk over, maar als baas ben ik zeer streng. Dat moet ook, als je je geld wil zien. Al blijf ik wel steeds rechtvaardig. Ik heb al vaak de huurwaarborg vooruitbetaald voor werknemers die het financieel moeilijk hebben. Al heb ik wat dat betreft bijgeleerd: ik betaal die waarborg nu direct aan de verhuurder, in de plaats van aan de huurder.»

HUMO En uw nakende BV-schap, hoe staat u daar tegenover?

Van den Brande «Ach, zo’n vaart zal het allemaal wel niet lopen. En er zullen natuurlijk altijd kijkers zijn die mij een blaaskaak vinden. Al denk ik dat die vooral jaloers zijn, van die types met een nine-to-five job. De hardwerkende zelfstandige, díé wil ik vertegenwoordigen. Ik ga me sowieso niet anders gedragen omdat ik nu op televisie kom. Ik heb altijd het hart op de tong, en ja, misschien jaag ik sommige mensen daarmee tegen me in het harnas. Maar misschien zullen er ook een paar kijkers zijn die denken: ‘Die Van den Brande, eigenlijk is dat nog niet zo’n domme kerel.’»


Bekijk een fragment:

undefined

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234