null Beeld

Reality: Uit de weg - Botsende karakters

Zelf hebben wij alleen nog maar ons theoretisch rijbewijs, maar als we eindelijk zouden besluiten ook effectief achter het stuur te kruipen, dan zeker niet onder begeleiding van onze ouders: een oudere broer zien ineenkrimpen omdat hij iets fout deed met de embrayage, deed ons al snel van dat idee afzien.Katrien Depecker

Maar er bestaan moedige jongeren die dat wél durven: in ‘Uit de weg’ kunt u zien hoe ze onder aanmoediging van moeder of vader manoeuvreren, stilvallen en parkeren op de openbare weg, met als doel het praktisch rijexamen tot een goed einde te brengen. Eén van hen is metalfreak Benjamin, die zijn moeder Paola soms tot wanhoop drijft: is het niet met zijn rijkunsten, dan wel met zijn muziekkeuze in de wagen.

Benjamin «Ik heb me ingeschreven voor het programma omdat ik wist dat ik het anders zou blijven uitstellen: m’n theoretisch rijexamen heb ik al drie jaar geleden afgelegd. Ik had al zes uur rijles gevolgd, en tijdens het programma kwamen daar nog eens drie uur bij, maar verder heb ik alles van mama geleerd. Met papa zou dat niet gaan: dat botst te neig

Paola «Twee dezelfde karakters mag je niet samen zetten. En volgens Benjamin zegt zijn vader altijd te laat waar hij op moet letten.»

Benjamin «Dat doen jullie allebei. Meestal blijf ik daar wel rustig onder, maar soms kan ik ook nijdig worden.»

Paola «Voor mij is het best stresserend, al vind ik het ook plezant: zo zijn we nog eens samen. Het is een moment om bij te praten.»

HUMO Waar moet hij volgens jou vooral op letten?

Paola «Op de voorrangsregeling. En hij moet ook zijn spiegels meer gebruiken. Maar de laatste tijd schat ik zijn kans op slagen iets hoger in.»

Benjamin «Ik heb sociale en technische wetenschappen gestudeerd, en binnenkort begin ik aan een opleiding jeugd- en gehandicaptenzorg bij de VDAB. Maar voorlopig heb ik veel vrije tijd en ga ik dus ook meer rijden: dan heb ik toch iets nuttigs te doen. Ik ben er voor 99 procent van overtuigd dat ik erdoor zal zijn – er is altijd een waterkans dat ik een stomme fout zal maken die ik anders niet zou maken.»

HUMO Je leert rijden in de auto van je overleden opa, het enige tastbare wat je moeder nog van hem heeft. Ben je niet bang dat je er ergens mee tegenaan zal rijden?

Benjamin «Nee, want die auto betekent voor mij evenveel. Hadden we bij wijze van spreken een Rolls Royce staan, dan zou ik nog altijd liever met het Mazda’ke rijden. Ik heb trouwens nog nooit een ongeval gehad. Allez, volgens mijn ma wel, maar ik blijf erbij: het is níét gebeurd. Maar dat zullen de kijkers wel zien (lacht)

HUMO Een ander twistpunt is de muziek die je opzet in de auto: je moeder heeft het niet zo begrepen op metal.

Paola «Die zangers zijn brullende beesten!»

Benjamin «Terwijl screamen en grunten even moeilijk is als een opera zingen! Echt: de opwarmingsoefeningen van metalzangers zijn exact dezelfde als die van operazangers. En je moet er een instrument voor kunnen spelen: dat kun je van al dat commerciële gedoe niet zeggen.»

HUMO Zijn jullie niet bang voor de reacties op jullie bekvechten?

Paola «Ik heb hard zitten lachen toen ik een stukje van de aflevering zag: ik wist wel dat ik van m’n oren had gemaakt, maar niet dat het zó erg was. Ik verwacht van onze vrienden reacties als: ‘Gij tang!’ Misschien moet ik maar gewoon een boerka kopen (lacht)

undefined

Bekijk de trailer:

undefined

undefined

undefined

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234