null Beeld

'Red Sonja': Odette Willekens lééft

Ingrid Plompen (68) kende 'Red Sonja' nog niet toen ze door 'Man bijt hond' werd ontdekt als een échte Odette Willekens - alias Red Sonja, de gedaante die Sien Eggers nog twee maandagen zal aannemen op Canvas.

Annemie Bulté

Net zoals Odette Willekens met pretoogjes haar avatar Red Sonja een grotere cupmaat gaf, maakte Ingrid van haar Flok de 'Ideale Vrouw'.

Enkele quotes

Ingrid plompen «In liep zag Flok er nog heel banaal uit. Maar zodra ik zag dat andere mensen in Second Life veel mooier waren, heb ik mezelf opnieuw laten 'boetseren': een nieuw gezicht, een nieuw lichaam, mooie kleren... Pas op, dat kost geld, hoor. De munteenheid in die wereld is de Linden Dollar. Je kan virtueel geld verdienen door te gaan werken in Second Life, en dat heb ik dan ook gedaan. Mijn computerman, die ook op Second Life zat, opende er een bar en had een barvrouw nodig. Ik zat toch hele dagen alleen thuis, en daar had ik altijd iemand om mee te babbelen. 't Was een deftige bar: er mocht geen ambras gemaakt, niet over politiek gepraat en niet geneukt worden - wie dat wel wilde, blokkeerde ik.

HUMO Verklapte jij hun jouw echte leeftijd?

Ingrid «In het begin loog ik daar weleens over. Maar dat heb ik snel afgeleerd: ik raakte direct in mijn eigen leugens verstrikt. Zo zat ik eens met een Spanjaard op een bankje aan een mooi plein in Rome. 'Hoe oud ben je?' vroeg hij. Ik antwoord: 'Vijfendertig' - ik was toen drieënzestig. 'Kinderen?' - 'Ja.' - 'Hoe oud zijn ze?' En daar stond ik al met mijn mond vol tanden. Ik wist niet hoe oud de kinderen van iemand van vijfendertig zouden zijn. De mijne waren al lang het huis uit. 'Klik' deed ik - en ik was weg. Zo ver mogelijk daarvandaan geteleporteerd. Je voelt je betrapt, hè.

»Daarna heb ik niet meer over mijn leeftijd gelogen. Op den duur werd dat mijn wapen: veel jonge mensen vinden het cool dat er zo'n oudere vrouw tussen loopt. Ik vind dat Odette Willekens in 'Red Sonja' gevaarlijk spel speelt door zich jonger voor te doen dan ze is. Ze zal nog eens tegen de lamp lopen!

»Maar goed, in die bar maakte ik dus vrienden aan de lopende band. En ik heb er Bout leren kennen.»

HUMO Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Ingrid «Ik was toevallig aan het paaldansen in de dancing van een vriendin - één van de danseresjes was er niet, en ik moest haar vervangen. Ineens stond Bout voor me, een knappe kerel. Hij had via een gemeenschappelijke vriendin van me gehoord. Ik voelde me direct goed bij hem, we bleken ook van dezelfde muziek te houden.

HUMO Wist je in het begin iets over de echte man achter Bout, Ingrid?

Ingrid «Nee, dat heeft toch een tijdje geduurd. We hebben ook lang niet van elkaar geweten hoe we eruitzien.»

Henk «We wisten intussen wél al hoe oud we waren. Ik hoefde dus niet te doen alsof ik een jonge god was (lacht).»

Ingrid «Bout deed niets liever dan huizen bouwen op Second Life. Hij heeft er in totaal negen voor mij neergezet, met veel zorg. We hebben samen ook een eilandje gekocht waar nu ons kersthuisje op staat. Een jaar of twee geleden zijn we getrouwd.»

HUMO Twee jaar geleden hebben jij en Henk elkaar voor het eerst in real life gezien. Hoe ging dat?

Ingrid «Ik had eens gezegd dat er iets kapot was in mijn huis. Henk is erg handig, net als Bout, en hij had beloofd dat hij het zou komen maken. Ik geloofde hem niet: ik wist al dat hij in Lelystad woonde, en dan ga je niet zomaar even heen en weer. Maar op een dag stond hij dan toch aan mijn deur.»

HUMO In 'Red Sonja' identificeert Odette Willekens zich meer en meer met haar avontuurlijke avatar in cyberspace. Doen jullie dat ook?

Henk «Op den duur wordt het een beetje ongezond, de manier waarop je echte leven door je virtuele leven wordt beïnvloed. Dan ging ik eens lekker fietsen, maar een paar straten verder dacht ik al: 'O jee, ik moet terug naar Second Life.' Ik kwam aan niets anders meer toe. En Ingrid ook niet. We wisten van geen ophouden.»

Ingrid «Omdat het allemaal zo écht lijkt. En natuurlijk hoop je de hele tijd andere mensen te ontmoeten. Nu zijn we wel van onze verslaving af. Ik zit er nog twee uurtjes per avond op, meer niet. We doen weer normaal.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234