null Beeld

Reportagereeks: Tournée Générale

It’s been a long time coming, om het in de moedertaal van de al twee jaar in Antwerpen wonende maar nog steeds geen gebenedijd woord Nederlands sprekende Ray Cokes te zeggen, maar vanavond gaat dan eindelijk het derde seizoen van ‘Tournée générale’ van start.

Noud Jansen

Mogen wij ons daar even hevig op verheugen als op een glas ijskoud gerstenat na een afmattende werkweek, dear Ray?

Ray Cokes «Dat mag je zeker: dit derde seizoen is wat mij betreft veruit het boeiendste en grappigste seizoen tot nu toe. Daarbij komt dat Jean (Blaute) en ik veel beter op mekaar zijn ingespeeld dan in de eerste twee reeksen - we wéten nu wanneer we onze mond moeten houden en de ander het woord gunnen.

»Jean en ik kennen elkaar inmiddels vrij goed, omdat we tussen de opnames door al zo vaak urenlange gesprekken hebben gevoerd: over muziek, over vrouwen, over prostaatonderzoeken... Gemeenschappelijke interesses genoeg.»

HUMO Male bonding heet dat toch in het Engels?

Cokes «Zo is het. En als het van mij afhangt zetten we die male bonding de komende jaren nog wat voort. Gisteren hebben Jean en ik een radiocommercial opgenomen voor ‘Tournée générale’: dat ging zo goed dat we het plan hebben opgevat om samen een radioprogramma te maken.

»Seriously, zet ons samen in een radiostudio, en er ontstáát iets, een soort chemische reactie. Laat dit een open sollicitatie zijn: ik hoop van harte dat één of andere radiopief dit artikel leest, en mij of Jean een belletje geeft. Wij doen dan wel een voorstel.»

HUMO Jij blijft voorlopig dus nog wel even in België wonen?

Cokes «Grappig dat je het vraagt: mijn Vlaamse vriendin en ik hebben onlangs besloten om binnen afzienbare tijd naar Ibiza te verhuizen – daar willen we onze oude dag slijten. Maar voorlopig zou ik inderdaad nog wel een paar jaar in België willen blijven wonen. De mensen zijn hier heel open, en bijna iedereen spreekt perfect Engels: dat maakt veel van het grijze weer goed.

»En wat ik aan Antwerpen zo fijn vind, is dat je er alles met de fiets kunt doen. ‘t Is een klein, gezellig stadje, hoezeer de Antwerpenaren zelf ook menen dat het een grote en gevaarlijke metropool is.»

HUMO De persbrochure van het nieuwe seizoen van ‘Tournée générale’ belooft ‘vele interessante vrouwen’. Vertel!

Cokes «In deze reeks zijn vrouwen meer prominent dan ooit tevoren. Je ziet tegenwoordig alsmaar meer vrouwelijke brouwmeesters en eigenaars van brouwerijen - de tijd dat vrouwen enkel kriek lustten, is echt wel voorbij. Die vrouwelijke aanwezigheid maakte dit seizoen voor mij extra leuk, want ik hou wel van een beetje flirten.

»Al heb ik zo het idee dat ik het misschien wat overdreven heb. Deze middag heb ik op de VRT enkele van de nieuwe afleveringen gezien, en het lijkt wel of ik constant sta te lonken en te knipogen, en alles dubbelzinnig sta op te vatten. ‘Jezus,’ dacht ik bij momenten, ‘ik moet uitkijken dat ik geen vieze oude man word’.»

HUMO No offence, maar op je Twitter-pagina zag ik een foto van jou met snor: daar leek je inderdaad enigszins op een vieze oude man.

Cokes «Zwijg me over die foto: ik zag eruit als een bejaarde zwerver met een drankprobleem. Maar ’t was voor een goed doel dat ik mijn snor liet staan – Movember - dus voor m’n fatsoen kon ik ‘m niet afscheren: ik moest wachten tot het einde van de maand.»

HUMO ‘Next year: Cocktober’, had je eronder geschreven.

Cokes (lacht luid) «Ik hoop echt dat niemand me in oktober aan die uitspraak herinnert. In ieder geval ga ik géén foto’s van mijn willie op Twitter zetten: da’s geen kwestie van preutsheid, maar van goeie smaak.»

undefined

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234