null Beeld

Review: De ideale wereld-Fandagen op Pukkelpop 2016 (Wablief?!)

Het grootste gemis van de zomer zijn niet de softijsjes (sinds die salmonelladriedaagse kijken we wel uit) noch het ontbrekende vakantielief (sinds het vorige exemplaar en zijn salmonelladriedaagse kijken we wel uit), maar wél de heertjes die instaan voor ons favoriete weekdagavondvertier op niveau: de helden van 'De ideale wereld'!

Katrien Verschoren

Hun zomerstop wordt gelukkiglijk doorbroken door de DIW-fandagen die van 18 tot 20 augustus plaatsvinden op één of ander polyvalent domein in Kiewit. In het fandorp op Petit Bazar kunt u uw helden gaan meeten & greeten, zoals dat dan anno 2016 heet. U mag er zelfs mee op de foto én ze tegelijk dan even besnuffelen en subtiel over de tepel aaien. Als de rijen voor Otto-Jan Ham en Jelle De Beule te lang zijn, is daar nog altijd Sven De Leijer, die ook maar gewoon zijn best doet. Die laatste was gisteren trouwens jarig, en - zoals wij al zo'n 19 jaar plegen te zeggen: muilen kost geen geld.

Het hoogtepunt van die fandriedaagse? Een dagelijkse liveshow die zich als een kapstok in uw mondhoeken parkeert zodat die de rest van de dag onmogelijk nog naar beneden kunnen komen. Tien minuten voor aanvang stond er evenveel volk in de tent als dat er weldenkend volk op een Vlaams Belang-fandag zou komen opdagen, maar tegen de tijd dat de minimoefti zijn welkomstwoord had afgerond, stond de tent afgeladen vol. 'Al wie dat niet springt is homofiel in de ogen van Allah!' Het zal nog niet!

Wat daarna volgde was één grote thuismatch van de DIW-helden, gesteld dat die in Kiewit zouden wonen, uiteraard. Terwijl een livestream vanop de regenachtige Thuis-fandag op een wei in Werchter te kennen gaf dat werkelijk iedereen die op deze wereld enigszins van tel is in Kiewit zat (want niet ginds), passeerde het kruim van de bekende DIW-karakters de revue. Luc Haekens, die in Kiewit nog een slaapplek zocht voor Rihanna wegens overvolle hotels, was de enige die niet lijfelijk aanwezig was op het podium. Ongetwijfeld omdat de horden uitzinnige fans niet in te tomen zouden zijn. Nu we het er toch over hebben: Luc, wilt u met ons trouwen?

Verder: Didier die een feestje verbouwt in De Hobbyhoek en enkele hipshakes uit zijn mouw chalarmeert die we niet van 'm verwacht hadden! Confetti! André en Tamara die iemand (én André) errug gelukkig maakten met André's worst! Vladimir Poetin, begot! Confetti! De begeleidingsband die uit 2/3 Triggerfinger en 1/3 The Black Box Revelation bestaat en dus 3/3 scheurt van jewelste! Sociaal Incapabele Michiel die iedereen, en dan die domme losers van een tweedezitters in het bijzonder, ophitste om mee te hakken over de sloot van het leven! De Singnalongateur die de Thunderball-klassieker uitspuwt als 'DWERGBOOM'! Confetti!

U snapt werkelijk geen ene rum poep poep poep van bovenstaand geratel? We nemen het u zelfs niet kwalijk, tenzij u zo'n loser met tweede zit bent. Weet u, u had er echt bij moeten zijn. Geen uitspraak hatelijker dan voorgaande, ware het niet dat u gewoon nog een herkansing of twee krijgt. Morgen en overmorgen. Zelfde plaats, zelfde uur. Of wel of ni.

Want als het zweet je na afloop in de bilnaad staat en de zweetsnorren (m/v) niet meer op alle highfivende handen te tellen zijn, kunt u eerder bescheiden beweren dat DIW de tent heeft warm gekregen. Én onze hartjes. Die ook, ja.


Dit vond ù van De Ideale Wereld op Pukkelpop:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234