null Beeld

Review: Die Antwoord op Couleur Café 2013

Geen idee in welke waanzin we voordien geloofden, maar het was alleszins niet in de vuilbekkerij van Die Antwoord. Het kan soms allemaal verkeren. Enter the ninja.

elv

Dat het vuil, vettig, begeesterend en vóóral krankzinnig zou worden wisten we uit het verleden, toen de Zuid-Afrikanen al eens een bom lieten ontploffen in een tent of twee. Dat de bevreemdende visuals zó snel onder de huid zouden kruipen, wisten we eerlijkheidshalve niet. En kloefkapper Ninja en piepend maar o zo sexy waterpompje Yo-Landi Vi$$er stinken in werkelijkheid niet naar smeltend plastiek zoals we vreesden, maar zijn een massavernietigingswapen.

‘Fok julle naaiers!’, kraakte Vi$$er nadat eerder Leon Botha- een voormalig Die Antwoordenaar die is overleden aan progeria – de debatten had geopend op de projectieschermen. Ze stoomden door naar ‘Wat Kyk Jy?’ en staken de draak met u en de halve wereld in ‘Wat Pomp?’. Of om het in Ninja te zeggen: ‘I rap like a sore thumb, what’s up with you brother / I fit right in, like my cock in your mother. ’Dát dus. Smakelijk, trouwens.

Elke halve minuut werd er gal gespuwd, de danseressen verkochten ons een enkeltje kontshaken, er waren pieten (jochei, erecties!) maar te weinig tieten, en occasioneel steigerden er in de verte pompende beats. ‘Beat Boy’, ‘I Fink U Freeky’ of ‘Enter The Ninja’: ze stonden u allemaal beeldig. U verkocht uw ziel bijgevolg voor een spotprijs aan de lui van Die Antwoord, maar maakte zich nooit zorgen. ‘Morgen een nieuwe halen, ‘t zijn toch solden’, dacht u luidop. Gelijk hebt u.

Dus, Die Antwoord op de planken was mooi, een belevenis. Binnenkort te verkrijgen als kermisattractie.


Het moment

Enter The Ninja’: de hele tent greep naar zijn falsetstem, en het zag er niet uit, maar wat een hit. Jongens toch!


Het publiek

Gewéldig. Wauw. Fantastisch. (Hét festivalgerucht deed weer de ronde: ‘Eddy Wally is overleden!’ Niet dus.)


Quote

U zwéég, want u moest voortdurend naar adem happen.


Tweet

Geen vragen stellen, Kama.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234