null Beeld

Review: Game-review: 'Borderlands 2 DLC review'

Borderlands 2 heeft nu twee uitbreidingen achter zijn naam staan: Captain Scarlett and her Pirate’s Booty en Mr. Torgue’s Campaign of Carnage. Gearbox heeft een goede reputatie wat DLC betreft en ze ze doen die reputatie eer aan met de DLC-pakketten van Borderlands 2. Beide DLC’s tezamen zijn goed voor minstens twintig uur spelplezier.

kevin eykenCaptain Scarlett and her Pirate’s Booty

Met Captain Scarlett and her Pirate’s Booty krijg je een nieuwe locatie genaamd Oasis op je wereldkaart, vanwaar je dit avontuur begint. Dit is een dorpje dat volledig gerund wordt door de schizofrene Shade, die ons meteen deed denken aan Raoul Duke uit Fear & Loathing in Las Vegas. Je eerste taak is om al het aanwezige geteisem af te knallen, waarna Shade je uitroept tot “coolste-persoon-ooit-laten-we-beste-vrienden-zijn!” Vervolgens vraagt hij je om de rest van het dorp bij te staan door wat klusjes voor ze te doen, en op deze manier kom je aan je onderdelen voor een nieuw voertuig waarmee je jouw weg richting Captain Scarlett kunt vervolgen. Deze dorpsgenoten zijn echter geen levende mensen, het zijn mannequins met speakers die hij van persoonlijkheid voorziet. Het is verontrustend en grappig tegelijk op een typische Borderlands-manier.

De omgevingen zijn ook typisch Borderlands, al wijken sommige op aangename wijze af. Naast de industriële gebieden zijn er bijvoorbeeld ook grotten vol watervallen en palmbomen. Visueel zit de DLC dan ook dik in orde. En ook je oren zullen niet te klagen hebben met de prachtige bluegrass meets westernfilm-muziek die een duidelijke en passende toon zet. Daarbij is het personage Captain Scarlett erg goed ingesproken en wordt zij zo een geloofwaardige Borderlands-piraat die soms best grappig uit de hoek kan komen. Het verhaal dat ze met zich meebrengt is echter niet zo interessant en dat is het grootste minpunt.

Captain Scarlett is op zoek naar een speciaal kompas dat de schat van kapitein Blade kan opsporen. Uiteraard is dit ding niet compleet en is het aan jou om alle onderdelen te vinden, het ding in elkaar te zetten en op zoek te gaan naar de schat. Vanaf het begin wordt het verloop van het verhaal al duidelijk uitgestippeld (het zij met een knipoog) en dat maakt het geheel voorspelbaar en niet bijzonder interessant. Het verhaal van Captain Scarlett biedt ook niet de gelegenheid om de nieuwe personages te leren kennen en dus draait alles enkel om het vinden van loot.

Nu is dit de basis van de Borderlands-formule, maar het hoofdverhaal richtte zich wat meer op personages en plotontwikkelingen waardoor je het des te harder mist in deze DLC. De vijf à zes uur die je in het verhaal van Captain Scarlett and her Pirate’s Booty spendeert zijn qua content iets aan de magere kant. De levensduur wordt wel aangevuld door de sidequest ‘Hyperius the Invincible’, wat een zeer uitdagende eindbaas is die de beste wapens oplevert. Hij is (vooral op de True Vault Hunter-modus) zo moeilijk dat er volledige tactieken bedacht zijn die op het internet gedeeld worden; zonder een goed plan van aanpak maak je geen kans. Voor de die-hard spelers biedt deze sidequest wel reden om de DLC langer te blijven spelen.


Mr. Torgue’s Campaign of Carnage

Het avontuur omtrent Mr. Torgue begint bij een nieuw gebied genaamd ‘The Badass Crater of Badassitude’. Welke idioot bedenkt zo’n naam? Mr. Torgue. Deze Macho Man Randy Savage-lookalike is directeur van het naar zichzelf vernoemde wapenbedrijf Torgue; producent van wapens met explosieve bonusschade en gewelddadige omschrijven vol onnodige hoofdletters. Mr. Torgue lijkt regelrecht uit de WWE gekropen, met zijn opgepompte lichaam, dikke zonnebril en kleurrijke bandana op zijn hoofd. Hij zou een exacte kopie van Macho Man Randy Savage genoemd kunnen worden, ware het niet dat zijn moeder hem ongetwijfeld veelvuldig heeft laten vallen als baby. Deze man is zo achterlijk dat hij bijna niet kan communiceren zonder te schreeuwen. Gevolg: heel veel hilarische quotes en dialogen.

En dat is tekenend voor de tweede DLC: het is een stuk grappiger dan de eerste uitbreiding, maar ook meer verhalend. Mr. Torgue’s Campaign of Carnage is geen zoektocht naar alle onderdelen die je moet verzamelen, het draait om een gewelddadig toernooi waarin de inhoud van een heuse vault op het spel staat. Het verloop van dit avontuur heeft wel iets weg van een WWE-verhaal, met alle idiote personages en de showachtige opbouw. Er wordt verraad gepleegd, er wordt vals gespeeld, ‘maar zal de held uiteindelijk overwinnen?’ Het is een kloppend geheel dat goed aan elkaar wordt gekoppeld met verschillende eindbaasgevechten.

Elke eindbaas heeft zo zijn of haar eigen stijl en methode, en dat komt de diversiteit van deze uitbreiding zeker ten goede. De weg naar elke eindbaas wordt ook in uiteenlopende omgevingen getoond waardoor je duidelijk merkt dat je aan een nieuw hoofdstuk bent begonnen. Daarnaast zijn er op meerdere punten sidequests te vinden die als een soort Moxxi’s Underdome/Fink’s Slaughterhouse functioneren: je activeert de quest en je moet hordes vijanden verslaan. Dit zijn leuke pauzemomenten in het verhaal die tevens als een soort ‘boost’ werken wanneer je level te laag is. En ook deze uitbreiding heeft een sidequest voor de echte fanatiekelingen in de vorm van ‘Pyro Pete the Invincible’ die bijzonder uitdagend is. Al met al biedt de campagne van Mr. Torgue meer verhaal, plezier en afwisseling dan de eerste DLC.

Captain Scarlett and her Pirate’s Booty is amusant genoeg om een aanschaf te waarborgen; Gearbox levert de kwaliteit die we van hen gewend zijn, alleen het verhaal voelt iets te eenvoudig en oninteressant qua opzet. Mr. Torgue’s Campaign of Carnage biedt echter op alle fronten de nodige entertainment en inhoud. Het verhaal is onderhoudend van begin tot eind, de nieuwe personages zijn grappiger en blijven beter hangen, en de sidequests waarin je waves van vijanden moet verslaan zijn altijd tof om te spelen. Beide DLC’s zijn een aankoop waardig, maar onze voorkeur ligt toch zeker bij Mr. Torgue’s Campaign of Carnage.

Cijfer: 8+

Pluspunten:

Het verhaal van Mr. Torgue is grappig en boeiend genoegDe ‘Invincible’-sidequests in beide DLC’sOmgevingen en muziek van allebei de uitbreidingenGoede voice acting

Minpunten:

Het verhaal van Captain Scarlett blijft niet boeiend

Bron: InsideGamer.nl

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234