null Beeld

Review: Game-review: 'Lego City Undercover: The Chase Begins Review'

De afgelopen jaren zijn er talloze Lego-games gebaseerd op filmseries verschenen, maar Lego City Undercover gebruikt juist het speelgoed zelf als grootste inspiratiebron. In Lego City Undercover: The Chase Begins zijn het politiebureau, de boerderij, de raketlanceerbasis en nog veel meer allemaal al in elkaar geknutseld en vrij te verkennen in echte Lego-voertuigen. Dat klinkt alsof al onze kinderfantasieën tot leven zijn gekomen.

lars cornelis



Lego-GTA

In grote lijnen is Lego City Undercover: The Chase Begins dezelfde game als zijn grote broer op de Wii U. De game speelt zich weliswaar een aantal jaar eerder af, tijdens de begindagen van Chase McCain’s carrière als boevenvanger, maar wederom steekt hij zich telkens weer in andere kostuums om puzzels in de vrij te verkennen Lego-stad op te lossen. Verrassend genoeg ligt de nadruk echter veel meer op actie dan op platformen en daarom heeft The Chase Begins veel meer recht op het predicaat ‘Lego-GTA’ dan diens grote broer.


Vervanging, geen aanvulling
Lego City Undercover: The Chase Begins is nauw verbonden met de game Lego City Undercover voor de Wii U. Hoewel The Chase Begins een prequel is en een stukje actievoller is, is de game toch niet echt een aanvulling te noemen. Doordat je grotendeels dezelfde locaties bezoekt, dezelfde kostuums vrijspeelt en over dezelfde mogelijkheden beschikt, voelt de game toch als één groot déjà vu aan als je de Wii U-versie al hebt gespeeld. Duidelijk dus een vervanging, voor wie niet over een Wii U beschikt, en geen aanvulling.

Op GTA-wijze sturen verschillende opdrachtgevers je naar alle uithoeken van Lego City om daar betrekkelijk eenvoudige opdrachten te voltooien. Het ene moment achtervolg je een bankovervaller door de straten van Lego City, even later roep je met je plastic vuisten een aantal opstandige gevangenen tot de orde en vervolgens steel je een stel ontvreemde voertuigen terug voor wat bouwvakkers. Het bouwen en slopen van objecten en het verzamelen van Lego-noppen is nog wel aanwezig, maar is veel minder belangrijk dan in de andere Lego-games van ontwikkelaar Traveller’s Tales. Rondrijden in Lego-voertuigen en vechten met andere Lego-poppetjes zijn de voornaamste tijdsbestedingen in The Chase Begins. Het GTA-gehalte wordt nog eens verhoogd doordat de missies als los zand aan elkaar hangen. Er is wel een rode draad in het verhaal te bespeuren, maar meestal heeft een opdrachtgever persoonlijke sores die jij dient op te lossen. Dit heeft weer als voordeel dat de missies kort en doelgericht zijn en dat is op een handheld wel zo fijn.


Verkleedpartijtje

Toch verloochent Lego City Undercover: The Chase Begins zijn Lego-roots niet helemaal. Verschillende kostuums die je gaandeweg vrijspeelt, spelen nog altijd een belangrijke rol. Zo kun je in een gevangene-kostuum deuren forceren en kluizen openbreken, terwijl vuurtjes alleen als brandweerman zijn te doven. Wisselen tussen de kostuums gebeurt gelukkig heel snel met de D-Pad of de touchscreen en dat is wel nodig ook, want vaak moet je verschillende mogelijkheden combineren om je doel te bereiken. Het loont ook zeker om nog eens terug te keren naar oude locaties, omdat met de latere kostuums ineens nieuwe deuren voor je open gaan of je andere locaties kunt bereiken. In tegenstelling tot in Lego City Undercover op de Wii U hoef je dan niet volledige missies opnieuw te spelen, omdat alle locaties ditmaal bij de stad horen en gewoon vrij te verkennen zijn. Desondanks bevat The Chase Begins veel minder verzamelobjecten dan we van Lego-games over het algemeen gewend zijn, waardoor je relatief snel uitgekeken bent op deze game.


Technische mankementen

Lego City Undercover: The Chase Begins had door de meer actiegerichte opzet misschien wel de betere van de twee Lego City-games van dit moment kunnen zijn, ware het niet dat The Chase Begins een aantal vervelende technische mankementen heeft. Het belangrijkst zijn de frequent aanwezige laadtijden en nog vaker voorkomende framedrops. Even rustig door de stad tuffen met je Lego-mobiel is er niet bij omdat je iedere keer als je een nieuwe wijk binnenrijdt weer een aantal seconden tegen een laadscherm aan mag staren. En rij je wat Lego-bouwsels omver, dan is de kans groot dat de framerate behoorlijk inzakt. Bovendien heeft de game veel last van pop-up en is de kijkafstand betreurenswaardig te noemen.

Ergens is het wel te verklaren dat de 3DS het moeilijk heeft met deze game, want The Chase Begins ziet er wel verdraaid goed uit. Zeker met de 3D-effecten aan is het net alsof je met echte Lego-poppetjes en -autootjes zit te spelen. Toch hadden wij liever iets minder mooie plaatjes gezien, als dat ervoor had gezorgd dat de game soepeler liep. Lego City is namelijk een stad die wij allen vroeger wilden bouwen in onze slaapkamer en door de actievolle opzet was dit het ultieme avontuur in onze speelgoedstad geweest. De laadtijden en framedrops halen je echter telkens weer uit deze kinderfantasie.

Lego City Undercover: The Chase Begins zou dankzij de actievolle opzet echt het predicaat ‘Lego-GTA’ verdienen. Anders dan in andere Lego-games ligt de nadruk in deze game veel minder op het verzamelen van Lego-noppen en het bouwen en slopen van Lego-bouwsels, maar meer op het vechten, rijden en missies van verschillende opdrachtgevers oplossen. Jammer genoeg ziet de game er misschien nét iets te goed uit, waardoor veel laadtijden en framedrops deze ultieme kinderfantasie verstoren.

Cijfer: 7-

Pluspunten:

Lekker actievolTypische freeroam-game in Lego-jasjeVerschillende kostuums moedigen stad verkennen aanGrafisch erg goed

Minpunten:

Veel laadtijdenVervelende framedropsBiedt weinig nieuws ten opzichte van Wii U-game

Bron: InsideGamer.nl

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234