null Beeld

Review: Mitsoobishi Jacson - Nougat in Koblenz

Zonder enige poeha, haast in alle stilte uitgebracht, maar wel zeer de moeite: 'Nougat in Koblenz' van Mitsoobishy Jacson, een tweemansproject waarachter Mauro Pawlowski (duivel-doet-al van de Evil Superstars) en Peter Houben (zanger-gitarist-sympath...

Zonder enige poeha, haast in alle stilte uitgebracht, maar wel zeer de moeite: 'Nougat in Koblenz' van Mitsoobishy Jacson, een tweemansproject waarachter Mauro Pawlowski (duivel-doet-al van de Evil Superstars) en Peter Houben (zanger-gitarist-sympathieke brillemans van Nemo) schuilgaan. Wij begonnen stilaan schoon genoeg te krijgen van de lo-fi, eigenhandig geperste, onder moeders keukentafel met behulp van twee aftandse versterkers, vier meter ijzerdraad en een tube velpon in el­kaar gedraaide plaatjes waarmee we de laatste tijd werden doodgegooid (toen we op een dag sidderend van opwinding met één van die sufgeproduceerde kutplaten van Tears For Fears voor de stereo stonden, begre­pen we dat het breekpunt nabij was), maar Pawlowski en Houben hebben ons met 'Nougat in Koblenz' weer helemaal van het nut van half geïm­proviseerde, in een ontspannen alles-moet-kunnen-sfeer gemaakte ander­halve take-muziek overtuigd. Ze zijn een paar dooie namiddagen, onder de auspiciën van producer Frans Ha­genaars, freewheelenderwijze en puur voor de lol met hun instrumen­tarium beginnen rotzooien en daar is een waarlijk hartveroverend plaatje van gekomen. De combinatie van Houbens zeurderige stem en huis-tuin-en-keuken-sarcasme en Pawlowski's tegendraadse muzikale genie werkt namelijk perfect.Zo zijn wij onmiddellijk gesmolten voor de laat-maar-waaien rock van 'Sweat indoors' of het rond een knarsende riff geplooide 'Broken enough'. Evenmin hadden wij veel verweer tegen de heerlijke single 'Sun of aerobics', 'The organs of a donor' of 'Gleep 25', waarin Paw­lowski - voor zover dat nog nodig was - bewijst dat hij als grimlachen­de crooner niks van Nick Cave te le­ren heeft. Voeg daar een handjevol leuke instrumentals, enkele schoor­voetende verkenningen in het cactusland der country ('Rosie', 'Geoffrey hears voices') en anderhalf pond pure klasse aan toe en u zou genoeg moeten weten: 'Nougat in Koblenz' is het relaxte luierplaatje bij uitstek. We zijn er in de Brico zelfs speciaal een hangmat, een ventilator en twee stevige bomen voor gaan kopen.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234