null Beeld

Review: Tiga - Sexor

Vier lange winters geleden was Tiga's 'Sunglasses at Night' samen met Fischerspooners 'Emerge'
dé vaandeldrager van de electroclash-boom. Sindsdien is er geen week
voorbijgegaan of Tiga werd aan de mouw getrokken door mensen die
weleens een volledige plaat van 'm wilden horen. Nu is het eindelijk
zover: as we speak ligt 'Sexor' in een platenbak near you.

Frederick Vandromme

Op 'Sexor' staan niet minder dan vier singles die we al kenden, en dat blijven - ook losgerukt uit hun clubhabitat - even zovele mokerslagen. Oké, 'Pleasure from the Bass' hebben we één keer te veel gehoord, maar de dag dat 'Louder Than a Bomb', 'Good as Gold' en vooral 'You Gonna Want Me' ons niet langer aansporen om Felice-gewijs ogenblikkelijk de meubels aan de kant te schuiven, vrezen we het ergste voor onze heupen (en God weet dat we die nog nodig zullen hebben). En 'Sexor' - telkens als we het intikken, flitst er ons een massief gouden D-cup voor ogen (kan ook aan ons liggen) - heeft nog meer bekend volk in de gelederen: een tot zijn naakte glorie ontmanteld 'Down in It' (een Nine Inch Nails-classic waar Johnny Cash wellicht géén weg mee had geweten) en een pompende versie van 'Burning Down the House' die ons op geen enkel moment naar David Byrne deed verlangen. De fuzzy eighties-pop van 'High School' maakt zijn New Order-ambities helemaal waar, en '3 Weeks' doet iets geweldig fascinerends met een roestige keukenrobot.
Tiga heeft ook werkpuntjes: de skits die hier en daar opduiken, zijn nooit minder dan strontvervelend, en van 'The Ballad of Sexor' is de titel stukken beter dan de song: 'nuff said. 'Brothers' doet het 'm ook niet: de haastig bijgesleepte oeh-oeh-oehs kunnen niet verbergen dat de song zich aamborstig voortsleept naar een einde dat véél te lang op zich laat wachten.
Slotsom: 'Sexor' - tíéten! - is nog niet het meesterwerk dat we op basis van 's mans cv en talent mochten verwachten, maar we hebben tijd. En als u ons nu wilt excuseren: de heupen dienen dringend gesmeerd.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234