null Beeld

Reyers laat: Lisa Smolders


Over het sexappeal van Lieven Van Gils willen we ons liever niet uitspreken, en over dat van de gasten van 'Reyers laat' al helemáál niet. Toch moet het ons van het hart: de eerste drieëndertig seconden van het laatavondprogramma zijn pure, rauwe en onversneden seks, drugs en rock-'n-roll. De stem van Lisa Smolders - dj, muzikante en radiopresentatrice op Studio Brussel - wekt ons meteen uit onze avondlijke zetelwake, en ook al is ze maar haar anderhalve seconde (snif!) in beeld, ze vrolijkt ons net genoeg op om veertig minuten Van Gils vol te houden.

Sven Spoormakers

HUMO Hoe zijn Dirk Abrams en Lieven Van Gils bij jou terechtgekomen?

Lisa Smolders «Omdat ze op zoek waren naar een vrouwelijk element. Lieven is al empathisch en behoorlijk vrouwelijk, maar ze hadden toch graag een échte vrouw, of een meisje, erbij. En blijkbaar had ik op Studio Brussel een goeie indruk nagelaten.»


HUMO Je leidt het programma in achter een discobar. Is dat maar een decor of doe je er ook iets mee?

Smolders «Ik draai de muziek die je hoort in 'Reyers laat' live, en ik kies ook zelf de deuntjes die de gasten inleiden.»


HUMO Afgelopen zomer zat je met 'Studio Dada' op StuBru voor het eerst op de radio, nu presenteer je samen met Stijn Van De Voorde 'Sex, drugs & rock 'n roll' op zondagavond en kom je drie keer per week op televisie. Het gaat hard met jou, in medialand.

Smolders «Is dat zo? Hier in mijn living heb ik daar niet zo'n zicht op. Jij bent de media, hè (lacht).


»Weet je, ik zeg gewoon heel vaak 'ja' als mensen mij vragen. 't Is niet dat ik een grote mediacarrière ambieer - hoewel: vroeger wou ik toch al radio maken. Ik vind het gewoon geweldig om al die kansen te krijgen.»


HUMO Jouw bekendheid heeft zo z'n gevolgen, op het internet toch. Ene Mahow vond het nodig te twitteren dat 'Lisa Smolders klinkt als Sabine Appelmans en da's zo'n harde stem op de radio.'

Smolders «Hahahaha, de stém erop lijken? Dan heb je me nog niet zien tennissen!

»Heb je nog meer die van dingen over mij gevonden?»


HUMO Nog eentje, in de rubriek 'Kiss and ride' van Metro: 'Lisa Smolders, jij en je sexy stem doen mij smelten.'

Smolders (proest het uit) «Allez, dat moet waarschijnlijk mijn lief zijn. Of een ex-lief!»


HUMO Is 'Reyers laat' eigenlijk boeiend om te volgen, voor een jonge vrouw die eventjes in de politiek heeft gezeten? Je was gemeenteraadslid voor Groen! in Leuven.

Smolders «Het programma ligt in de lijn van wat ik interessant vind: discussiëren over de waan van de dag is altijd boeiend. Na de opnames blijft iedereen nog wat kletsen, samen met de gasten van 'Terzake', want die komen op ongeveer hetzelfde moment uit hun studio.

»Ik ben vorig jaar gestopt met de gemeenteraad omdat ik het te druk kreeg met muziek. Jammer, want Louis Tobback maakte als burgemeester van zo'n gemeenteraad altijd een hele gebeurtenis, en met Magda Aelvoet hadden we in onze fractie een uitstekende sparringpartner voor hem. Héle goeie pingpongmatchen gezien in het stadhuis!»


HUMO Met politiek gestopt voor de muziek, zeg je. Dat was dus in de periode dat je met het groepje van Nele Van Den Broeck in de finale van Humo's Rock Rally stond. Maar dat werd, volgens het juryverslag, geen onverdeeld succes.

Smolders «Het begon super: we mochten als laatste groep het podium op - als headliner! Maar technisch ging er van alles mis: mijn monitor was stuk, en mijn gitaar klonk niet door. Dus heb ik er, tijdens onze drie nummers, maar van genoten om voor een volle AB te staan.»


HUMO Gelukkig vond Tom Barman jullie best te pruimen.

Smolders «Net toen wij van het podium kwamen en voor de Humo-fotograaf moesten poseren, was hij een radio-interview aan het geven. De reporter vroeg hem wat hij goed had gevonden, en hij moest bekennen dat hij eigenlijk te laat was aangekomen en alleen maar de laatste drie of vier groepen had gezien. 'Maar,' hoorde ik hem zeggen, 'in die laatste groep zit wel wat.' Waw, wat een compliment van de grote Tom Barman! Dat was toch een béétje troost.»


HUMO Volgende keer mag je onze schouder lenen!

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234