null Beeld

Rijk te kijk: ''The Sky Is the Limit' is volwassen geworden, maar dat betekent niet dat het nu een Canvas-reeks is'

Wat een rijkaard lijden kan! Het derde seizoen van 'The Sky Is the Limit', vanaf 2 februari op VIER, zou dieper peilen naar wat er zich achter de façade van de blingbling afspeelt.

'De angsten en twijfels, de vreugde en het verdriet van de personages komen veel meer op de voorgrond te staan.'

Peter Boeckx (programmamaker) «Omdat de reeks stilaan volwassen aan het worden is, heb ik de lat dit seizoen wat hoger gelegd: er wordt meer op het menselijke aspect gefocust. De angsten en twijfels, de vreugde en het verdriet van de personages komen veel meer op de voorgrond te staan.

»Zo is Michel (Van den Brande) helemaal opengebloeid: hij heeft met Sofie (Van Remoortel) de liefde gevonden en woont nu samen met haar in zijn penthouse in Blankenberge. Het is een relatie met ups en downs, want Michel heeft het niet altijd even makkelijk met zichzelf – wat veel te maken heeft met zijn jeugd: je weet dat hij als kind mishandeld werd door zijn vader. Zien hoe de ‘romanticus’ Michel met zijn vriendin omgaat, is zeer apart (lacht). Maar omdat hij daar heel open over is, zorgt het voor ontwapenende televisie.

»Ook bij de nieuwe personages graven we dieper. Marie-Anne De Nil is de eigenares van het oudste vleesverwerkingsbedrijf van België, dat boulogneworst maakt – dat is ‘Van vlees en bloed’, maar dan in het echt. Ze heeft een onwaarschijnlijk verhaal over de aankoop van haar Rolls-Royce, maar wordt evengoed erg emotioneel wanneer ze vertelt over de jaloezie van haar vader toen zij de leiding van het bedrijf van hem overnam.

»Of neem nu de meisjes (Charline Vandergeeten en Justine Szpringer, red.) van het dj-duo 2Empress: ze staan op de rand van de doorbraak en kunnen af en toe al eens proeven van luxe – ze worden weleens in een jet rondgevlogen of overnachten in chique hotelsuites. Maar toen we op Curaçao filmden, is er bij hen op privévlak iets gebeurd wat pakkende televisie heeft opgeleverd: tijdens het draaien zelf kreeg ik een krop in de keel, en bij de montage was het weer zover.

»Maar dat betekent niet dat het een Canvas-reeks geworden is, hè: er zitten nog altijd scènes in waarbij je ‘Holy shit!’ zult roepen.»

HUMO Hebben die toevallig iets te maken met een ruimte-expeditie, waarvan een foto op je Facebookpagina te zien is?

Boeckx «Philip Cracco, de Vlaamse ‘Wolf of Wall Street’ en nieuwkomer in de reeks, heeft als één van de eerste Belgen een ticket gekocht voor een commerciële ruimtevlucht met het Nederlandse bedrijf XCOR. Het ruimteavontuur zelf wordt in het volgende seizoen aangeboord; dit seizoen worden de voorbereidingen getoond: het ticket dat moet gekocht worden, de training…

»Heel speciale vent, Cracco: hij is begonnen als arbeider bij autobusfabrikant Jonckheere – hij schilderde de bussen met de hand – richtte daarna Accent Interim op en heeft recent Rodania overgekocht. Zijn vrouw, Aisha Van Zele, is afkomstig uit Sri Lanka en was een vondelinge: door die emotionele bagage is ze niet zomaar een poppemieke. Het verhaal van hun ontmoeting is ongelofelijk, maar wil ik nog niet verklappen: het komt uitgebreid aan bod in de reeks.»

HUMO Harry en Olga zijn er niet meer bij: zij lieten weten ‘The Sky Is the Limit’ een ‘marginaal programma’ te vinden.

Boeckx «Een onverstandige uitspraak, niet alleen omdat het kwaad bloed heeft gezet bij alle andere personages, maar ook omdat het programma A-list BV’s van hen gemaakt heeft. Wat hun overigens gegund is, want ze hebben bijgedragen tot het succes van het eerste seizoen. Maar ik weet nog altijd niet goed waar die uitspraak precies vandaan komt. Ondertussen zijn de plooien weer gladgestreken, hoor, maar hun verhaal was gewoon op.»

HUMO Dat van Kirsten en Jan nog niet. Kun jij hun liefdesperikelen nog volgen?

Boeckx «Hun knipperlichtrelatie is exáct de reden waarom ze ook dit seizoen van de partij zijn: je wil niet wéten hoeveel mensen mij al gevraagd hebben of ze nu nog samen zijn of niet (lacht). Daar wordt nu een antwoord op gegeven: we hebben een prachtige slotscène gedraaid. Of het een happy end is of niet, laat ik in het midden.»

HUMO $pannend!

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234