null Beeld

Rob Vanoudenhoven in ''t Is gebeurd': 'Niet erg dat de grote dagen van 'De XII werken' voorbij zijn'

Het op VIER te situeren archiefprogramma ‘’t Is gebeurd’ heeft woensdag Rob Vanoudenhoven te gast, die – voor zover wij er iets van hebben begrepen – zijn neefje en een piano meebrengt. Zullen we eens polsen of de makers hem fragmenten uit zijn eigen lange tv-carrière hebben laten zien die hij alweer vergeten was?

Rob Vanoudenhoven «Euh… Dat ben ik alweer vergeten (lacht). Ja kijk, de opnames dateren alweer van een tijdje terug, hè.»

HUMO Niet erg, toch bedankt voor het gesprek.

Vanoudenhoven «Ah, wacht, ik weet het weer: de Highland Games, de allereerste aflevering van ‘De XII werken’. Ik was totaal vergeten dat ik ooit nog in een beeldige Schotse plooirok een houten paal heb proberen weg te werpen – caber tossing, heet dat officieel. Maar er bestaan dus beelden van. Negentien jaar geleden, begot: je zou denken dat het inmiddels zo verouderd is dat het gênant begint te worden, maar eigenlijk viel dat goed mee.»

HUMO Vijf jaar geleden zei je op een persconferentie: ‘Ik ben Rob Vanoudenhoven. Vooral bekend van ‘Ooit gemist’.’ Is het niet een beetje sneu dat je nu nóg maar eens in een archiefprogramma komt opdraven?

Vanoudenhoven «Nee, hoezo? Raar is dat toch: de mensen denken altijd maar dat ik het er ik-weet-niet-hoe-moeilijk mee heb dat de grote dagen van ‘De XII werken’ al lang achter mij liggen – ik moet hén bijna troosten. Maar zelf heb ik daar dus totaal geen last van, echt waar niet. Ik zit ook niet stil, hè? Ik doe nog altijd veel publieksopwarmingen, ik schrijf en brainstorm mee voor ‘Tegen de sterren op’, en ik probeer hier en daar ook zelf nog wat tv te maken – er zit op dit moment één en ander in de pijplijn, onder meer twee dingetjes voor VTM waar ik nog niet veel over kan zeggen. Maar tegenwoordig doe ik die dingen op mijn eigen tempo: rustig aan, dus. Op die manier hou ik nog wat tijd over voor allerlei andere bezigheden: bas leren spelen bijvoorbeeld, met als plezierig gevolg dat ik inmiddels de vaste bassist ben in een covergroepje, Camping Esmeralda. En dan zwijg ik nog over die cursus voor applausmeesters in spe die ik op poten aan het zetten ben.

»Inmiddels hebben we – en met ‘we’ bedoel ik: ikzelf en de goeie maat met wie ik dit samen doe – al een pak inschrijvingen ontvangen voor de twee- of driedaagse die we zo goed als zeker in mei zullen organiseren.»

HUMO Applaus!

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234