Rock Werchter 2014: de Backstage Tapes! Onze vrouw bij Oscar & The Wolf

Eerste keer Werchter voor Oscar & The Wolf bleek meteen ook goeie keer. Opener in The Barn vandaag en Onze Man zag dat het goed was.

HUMO Zenuwen gehad de afgelopen dagen?

Max Colombie «Zenuwslopend was het vorige week. Maar vandaag klom ik dat podium op, ik zag het publiek en alle zenuwen waren weg. De tent zat vol, de mensen stonden tot buiten. En bij 'Princes', wat we hadden opgespaard tot het laatst, gingen de handen in de lucht. Nog nooit meegemaakt. Weird

HUMO Jullie 'coverden' ‘Be Faithful (Put Ya Hands Up)' van Fatman Scoop feat. The Crooklyn Clan en ‘Jenny From The Block’ van Jennifer Lopez.

Colombie «De mensen komen ook naar hier om te feesten. Ik vind die energie belangrijk. We hebben voor de festivals ook onze nummers wat herwerkt, ze wat dansbaarder gemaakt.»

HUMO Ben je zelf een festivalganger?

Colombie «Ik ben nooit graag naar festivals geweest. Ik snap festivals, maar ik hou er niet van om in een menigte te staan.

»Ik wil wél zeker Stromae zien vanavond. Die gaat echt to the heart bij mij. Ik zag de beelden van Pinkpop en dacht: damn, die verliest zichzelf gewoon. In iets. Stromae is een fenomeen dat we nog niet vaak hebben gezien in deze wereld. En daarmee bedoel ik: deze planeet. Stromae mag zo naast Rihanna gaan staan.»

HUMO Ik ken grote Vlaamse rockers die al twintig jaar bezig zijn, en een soort van bewonderende ongemakkelijkheid voelen bij Stromae. 'We hebben dit niet zien aankomen.'

Colombie «Dat is ook zo. Stromae heeft iets doorbroken, hij heeft voor een scheur gezorgd. Pas op, ik ga zijn plaat niet kopen, ik wil hém zien. Stromae is geen muziek waar ik graag naar luister, maar hij is wel de enige persoon die ik live wil zien.»

HUMO Naar welke muziek luister je dan wel?

Colombie «Ik luister eigenlijk nooit naar muziek. Ik ben er wat bang van.»

HUMO Omdat andermans - goeie - songs je zouden kunnen intimideren als songwriter?

Colombie «Nee, het heeft niks te maken met mezelf als songwriter, gewoon alles met mezelf. Ik verlies mezelf te snel in muziek. Het is alsof het een te zware drug is die ik niet aankan. Ik beland snel in a dark place. En dat heb ik niet graag. Alleen als vrienden iets opleggen, luister ik mee. Maar op mezelf: nooit.»

HUMO Je hebt zo'n tien jaar geleden meegedaan aan Junior Eurosong. Hoe kijk je daarop terug?

Colombie «Zalige herinnering. Veel geleerd. Al vind ik het eigenlijk niet kunnen dat er zo'n wedstrijd bestaat voor kinderen. Ik was net oud genoeg om dat allemaal nuchter te bekijken, om me niet te laten meeslepen door die droom. Maar voor kinderen is dat eigenlijk niet oké. Schaf dat gewoon af, die shit. Leg de leeftijdsgrens op twaalf-dertien, dat de deelnemers zichzelf al een beetje kennen. Het is gewoon niet gezond om kinderen van acht jaar op een podium te droppen.»

HUMO Nog iemand behalve Stromae die je wil zien vandaag?

Colombie «An Lemmens. Ze heeft al een paar keer laten weten dat ze grote fan is van Oscar & The Wolf, en ik wil haar nu toch eens persoonlijk ontmoeten. En als het kan ook even knuffelen.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234