null Beeld

Rudy Trouvé

Zelfs na een uiterst strenge eerste selectie telde onze RudyPod nog altijd vijftig nummers. Onze TTT-chef kon er niet mee lachen en dwong ons de lijst, op straffe van verbanning naar de kille kelders van zijn Château P., meer dan te halveren.

undefined

'15 x Rudy'

undefined

undefined
undefined

null Beeld
null Beeld
null Beeld

undefined

Zo sneuvelde onder meer Dead Man Rays 'Centrifugitives', waarvan we hier toch de door Daan gezongen openingszin moeten citeren, want het zou Trouvés lijfspreuk kunnen zijn: 'Handicaps are cool if you learn how to exploit them.'


1. 'Beegee' (Dead Man Ray, 1998)

'Berchem', het debuut van Dead Man Ray, is - we zeggen het met spijt - slecht bestand gebleken tegen de tand des tijds. Maar het hectische 'Beegee' blijft, net als 'Chemical' en 'Copy of 78', een wereldsong.

2. Death Folk Sailor' (The Love Substitutes, 2004)

In The Love Substitutes liet Trouvé zijn liefde voor zeemansballades de vrije loop, al betwijfelen we of dit nummer vaak in het Schipperskwartier te horen is.

3. 4 Children' (Lionell Horrowitz and his Combo, 1998)

'Au bain marie', de enige plaat van Lionell Horrowitz and his Combo, is meteen de meest ondergewaardeerde en meest speelse uit Trouvés carrière. Op de reservebank: Tempest' en William' op dezelfde plaat.

4. Until the UFO Is Out of Sight' (Kiss My Jazz, 1999)

Een groep die live de vrijheid van een jazzensemble etaleerde, maar muzikaal een stuk breder ging — zoals in deze poging om als J.J. Cale te klinken, gezongen door 'Viking' Dave Robertson.

5. Diesel' (Lionell Horrowitz and his Combo, 1998)

Vier nummers in deze RudyPod worden gezongen door Daan: de drie van Dead Man Ray en deze geïmproviseerde tekst, in het Nederlands (!), over een hond genaamd Diesel.

6 Stained Glass' (Kiss My Jazz, 1997)

Hoogtepunt uit het Kiss My Jazz-songbook: een almaar sneller voorthuppelende countrymutant. Te vinden op — alle cd-titels van Kiss My Jazz begonnen met in' — In the Lost Souls Convention'.

7. Crawling to Target 2' (Gore Slut, 2001)

Het verzamelde Gore Slut zette het op een klemzuipen toen we tijdens een interview verklapten dat we Girl + Turtles', hun derde plaat, goed maar niet overweldigend vonden. Een paar uur later knalden ze op een andere wagen. 'Crawling to Target 2' is anders wel een fantastisch nummer.

8. Woods' (Dead Man Ray, 2000)

Uit Trap', de tweede Dead Man Ray, met songs die in hun embryonale stadium als soundtrack dienden. Trouvé speelt orkestmeester.

9. Telephone Calls' (Gore Slut, 1997)

Gore Slut kon wild uithalen, maar ze schitterden ook in rustige nummers als Telephone Calls'.

10. Dreams' (Pawlowski, Trouvé & Ward, 2007)

Oftewel The Love Substitutes minus bassist Bert Lenaerts. Een wiegeliedje dat Trouvé toch maar beter niet aan zijn kinderen laat horen voor het slapengaan.

11. Tu sais? (The Rudy Trouvé Sextet, 2004)

Uiterst charmant Franstalig nummer met wat venijn in de staart. Wil iemand deze song alsjeblief doorspelen aan Françoise Hardy?

12. 'Short Term Investments' (Dead Man Ray, 2002)

Uit 'Cago', de laatste, rijpste, weemoedigste en meest jazzy cd van Dead Man Ray. Opgenomen door Steve Albini.

13. Zum Zé' (The Rudy Trouvé Septet, 2007)

Rudy Trouvé werpt zich op bossanova. Het resultaat is deze geniale gekte. Uit de nieuwe 2003 - 2007 Part One'.

14. 'Hotellounge (Be the Death of Me)' (dEUS, 1994)

Luister en huiver.

15. Oh You Silly Tiger' (Lou Barlow & Rudy Trouvé, 2000)

Geen echte samenwerking, maar een split-cd. Instrumentale vingeroefeningen waaraan soms, zoals hier, een song verloren is gegaan. Te vinden op Subsonic 6'.

(cv)

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234