null Beeld

'Scandal': obessies in de Oval Office

Het vierde seizoen van ‘Scandal’ eindigde met een passionele – en niet langer scandaleuze – kus tussen president Fitz en Olivia Pope: nadat de president te weten was gekomen met welke onfrisse politieke zaken zijn vrouw Mellie zich inliet, wees hij de first lady zonder pardon de deur en besloot hij, na een jarenlange affaire, eindelijk voluit voor Olivia te gaan.

Katrien Depecker

Tony Goldwyn (president Fitzgerald) «Fitz is al járen geobsedeerd door Olivia, en hij had gehoopt dat alles nu eindelijk in de plooi zou vallen. Maar dat gebeurt uiteraard níét (lacht). De Amerikaanse roddelpers smult van hun relatie, en Mellie is vastbesloten de affaire van haar man in haar voordeel te gebruiken. En dan is er nog Olivia zelf, die naar goede gewoonte zo wispelturig als de pest is. Om het seizoen in één zin samen te vatten: be careful what you wish for.»

HUMO Door uw rol als Fitz werd u in Amerika prompt tot sekssymbool gebombardeerd. Was dat een wens die in vervulling ging?

Goldwyn (lacht) «Soms is het flatterend. Wanneer vrouwen me tweets sturen als ‘No vagina could be apolitical around you’, bijvoorbeeld. En soms is het ronduit hilarisch: met de tweet ‘Occupy my butthole’ heb ik luidop zitten gieren.

»Mijn dochters lachen me daarmee uit. Toen ik in de ‘Sexiest Man Alive’-editie van het magazine People stond, stuurde m’n oudste dochter me er een foto van door, vergezeld van de boodschap ‘Iiieeeew.’ (lacht)»

HUMO Fitz en Olivia hebben al seks gehad in het Oval Office. Wat is de vreemdste plek waar u ooit seks had?

Goldwyn «Boven op een hoop sneeuw in Colorado. Niet de meest comfortabele plek, maar het is dan ook een gebeurtenis die uit mijn middelbareschooltijd dateert. En die ik daarna nog een paar keer heb herhaald (lacht).»

HUMO In dit seizoen, in Amerika uitgezonden in het najaar van 2015, wordt de zin ‘America will never elect a woman who can’t get laid’ uitgesproken. Denkt u...

Goldwyn «Ik hoor je al komen – sta me toe je hier te onderbreken (lacht). Ik heb meegewerkt aan de campagne van Hillary Clinton, en ben dus even kapot van Trumps verkiezing als de weldenkende helft van de wereld. Maar telkens als er vooruitgang wordt geboekt, volgt er een terugslag – sla er de geschiedenisboeken maar op na. Obama als eerste zwarte president was een grote sprong voorwaarts, nu moeten we even Trumps presidentschap uitzweten. Daarna zal het weer de goede kant uitgaan. You’ll see.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234