null Beeld

Scheld ze de huid nog eens vol: op de thee bij een Twittertrol

Terwijl de Rode Duivels Rusland veroverden, stuurde Guido De Schuyteneer uit Oud-Turnhout tientallen keren dezelfde hatelijke tweet de wereld in: ‘Weg met de Rode Duivels en hun walgelijke belgicisme.’ Wij gingen de Twittertrol opzoeken en keerden na een gesprek van twee uur huiswaarts met enkele antwoorden, veel verbazing en een Vlaamse Leeuw als aandenken.

montasser alde'emeh

'De Rode Duivels worden gebruikt als propaganda voor België en staan een Vlaamse staat in de weg'

HUMO Mijnheer De Schuyteneer, vanwaar die haatdragende taal op Twitter?

Guido De Schuyteneer «De Rode Duivels worden gebruikt om het belgicisme te promoten. Ik wil een onafhankelijke Vlaamse staat, met een eigen nationale ploeg die Vlaanderen op de kaart zet. Maar de Rode Duivels staan die toekomst in de weg.»

HUMO Hebt u tijdens de halve finale voor België of Frankrijk gesupporterd?

De Schuyteneer «Voor niemand.»

HUMO Een andere parel uit uw Twitter-oeuvre: u noemt Theo Francken geregeld een slapjanus.

De Schuyteneer «Er is een groot verschil tussen wat Francken zegt en wat hij doet. Hij zou de migratiestroom volledig moeten stoppen.

null Beeld

»Het beleid van de Italiaanse minister Salvini vind ik wel goed. En het werkt, want er meren geen boten met vluchtelingen meer aan.»

HUMO U roept op Twitter op om Spanje te bezetten, omdat het wel bootvluchtelingen opvangt. Meent u dat nu?

De Schuyteneer «Ik bedoel dat we de Spanjaarden moeten straffen. De Spaanse socialistische regering stimuleert de invasie van immigranten! Terwijl net het omgekeerde nodig is: we moeten het overtal aan moslims terugdringen.»

HUMO Hoe wil u dat voor elkaar krijgen?

De Schuyteneer «De eerste stap moet zijn om met de moslims in ons land te gaan praten, we moeten hen overtuigen om vrijwillig terug te keren. En wie niet wil, moet worden gedeporteerd. In extreme situaties zou je een loterij kunnen organiseren.»

HUMO Dan bestaat de kans dat ook mijn naam tevoorschijn komt en dat ik word gedeporteerd?

De Schuyteneer «Ja, dat is zo.»

HUMO Als Palestijn verwacht ik niet dat Israël op mij zit te wachten. Ons dorp werd etnisch gezuiverd in 1948. Wat doet u in zo’n geval?

De Schuyteneer (Stilte)

HUMO Ik heb geen alternatief. Begrijpt u dat?

De Schuyteneer «Het draagvlak voor deportatie neemt toe, maar voor de uitvoering moeten we een aantal aspecten, zoals datgene dat u aanhaalt, nog eens nader bekijken.»

HUMO Hebt u het gevoel dat men u en uw tweets serieus neemt?

De Schuyteneer «Jazeker. Zelfs politici geven mij gelijk. Alleen áchter de schermen, weliswaar.»

HUMO U schrijft op Twitter dat de huidige Belgische regering de laatste zal zijn. Gelooft u dat echt?

De Schuyteneer «Die kans is groot, ja. België is een terminale patiënt van wie de dood op zich laat wachten. Niemand dacht dat Tsjecho-Slowakije ooit uit elkaar zou vallen. En opeens waren er twee landen. Zo zal het hier ook gaan. Ik heb trouwens de indruk dat ook in Wallonië steeds meer mensen hun eigen weg willen gaan.»

HUMO En in Brussel?

De Schuyteneer «Brussel ligt op apegapen. Ik ben zelf een Brusselaar, maar ik heb de hele stad zien verloederen. Daarom heb ik het voorstel gelanceerd om Molenbeek volledig te ontruimen en er een bospark van te maken. Alles moet plat zodat de hele geschiedenis daar weg is en niemand nog enige verbondenheid kan voelen met de huizen, gebouwen of scholen.

»We moeten koste wat het kost nieuwe problemen vermijden. Moslims deporteren is een belangrijke stap in dat plan. Als er nieuwe aanslagen komen, zal het leven hier onhoudbaar worden.»

HUMO Maar de meerderheid van de moslims heeft niets met die aanslagen te maken.

De Schuyteneer «Niet waar. De hele Molenbeekse gemeenschap steunt de terroristen. Niet dat ze allemaal meewerken, maar ze keuren het wel goed en ze delen schouderklopjes uit.»

HUMO Een zware beschuldiging. Hebt u daar bewijzen voor?

De Schuyteneer «Nee, dan zou ik dossiers moeten aanleggen over bepaalde mensen, met foto’s. Ik ben geen rechtbank. Maar ik denk wel dat het zo is.»

HUMO U zegt op Twitter dat de islam een ziekte is, een soort van kankergezwel.

De Schuyteneer «Daar heeft het alle schijn van.»

HUMO Weet u veel over de islam? Hebt u er ooit een boek over gelezen?

De Schuyteneer «Nee.»

HUMO Hebt u moslimvrienden?

De Schuyteneer «Ik ken wel moslims, van toen ik nog in Nederland voor Janssen Pharmaceutica werkte als marketingdirecteur. Ik ben handelsingenieur.»

HUMO Hebt u een hechte band met die mensen? Bent u ooit bij hen gaan eten?

De Schuyteneer «Nee, nooit.»

HUMO Zou u niet meer begrip voor moslims hebben als u wat meer contact met hen had?

De Schuyteneer «Dat zou kunnen.»

HUMO Bent u na vandaag geneigd om een mildere toon aan te slaan op Twitter?

De Schuyteneer «Misschien wel, ja.»

HUMO Dus een gesprek zoals dit heeft impact?

De Schuyteneer «Ja, zeker. Toen ik nog voor de Vlaamse beweging werkte, heb ik mij nooit met migratie beziggehouden. Het is pas sinds de recente massamigratie dat mijn ogen zijn opengegaan.»

HUMO Bedankt voor het gesprek.

De Schuyteneer «Ik wil u graag nog een leeuwenvlag cadeau doen. Naar het schijnt ligt de oorsprong van de Vlaamse Leeuw in het Midden-Oosten.»

HUMO Aha, dus de Vlaamse Leeuw is een immigrant!

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234