null Beeld

Segers & Segers: komiek Iwein en zijn vader Geert

Het is vreemd om, bij die stem die je al meer dan tien jaar hoort in 'Man bijt hond', opeens een man te zien. Nog vreemder is het dat die man, Geert Segers (61), met zijn bedaarde, rustgevende stem en vlekkeloze taal de vader is van Iwein Segers (30) - die, hoe zullen we het zeggen, alles wat vlekkeloos is lijkt te willen besmeuren: eerst ging hij de wetten van 'Comedy Casino' te lijf, en nu lijkt hij die van 'Expeditie Robinson' te willen tarten.

Segers junior is zich welbewust van die discrepantie. Als zijn vader door de Woestijnvis-gangen aan komt lopen, zwaaiend naar iedereen die hij tegenkomt, zegt hij: 'Dát is het beeld dat ik van hem heb. Als ik op woensdagmiddag met hem meeging naar de VRT, zag ik hem daar altijd zo: fluitend door de gangen, én maar zwaaien naar de mensen.'

undefined

Geert «Als kind vroeg hij eigenlijk niet meer aandacht dan de anderen. Maar hij was wel altijd de voortrekker die zijn vriendjes meesleurde. Hij had een buurjongetje, een hele stille jongen die niks durfde te zeggen, maar na een jaar samenspelen met Iwein is die helemaal opengebloeid. En met zijn buurjongen aan de andere kant ging het net zo.»

Iwein «Ik ben erg gevoelig voor kritiek van mensen die dicht bij me staan.»

Iwein «Ik ben gecast als De Luie Dikzak. Dat merkte ik direct toen ik ze zag inzoomen terwijl ik een koekje pakte - terwijl ik gewoon iets moest eten toen omdat ik antibiotica nam.»

Iwein «Het is natuurlijk belachelijk, hè, om op tv te willen komen en op de cover van de Humo te willen staan. Maar ergens wil ik dat tóch. Ook omdat ik het zo raar vind dat daar zo vaak onnozelaars op staan. Ik wil daar dan ook op, net omdat ik daar volgens de normen van de maatschappij niet zou mógen staan. Ik ben geen Lien Van de Kelder. Ik ben geen Werner De Smedt. En ik ben ook geen Sergio, want ik ben uiteraard veel slimmer (lacht).»

Iwein «Ik wou een heel serieuze zanger zijn. Ik wou de Vlaamse Morrissey worden - stijlvol en met veel humor zingen over niet begrepen worden. Maar ja, ik zie er niet uit, dus daar werd gewoon mee gelachen. En op den duur dacht ik: 'Misschien moet ik dáár dan iets mee doen.'»

Het volledige interview leest u in Humo 3660 van dinsdag 26 oktober 2010.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234