null Beeld

Serie: Crème de la crème

Nu 'de Kloot' definitief het loodje gelegd heeft in 'Clan' – het was moeke, mocht u nog altijd in het duister tasten - zit vtm met een aanzienlijk kijkcijfergat op maandagavond. Dat hoopt het vanaf deze week dicht te plamuren met ettelijke emmers crème-glace in ‘Crème de la crème’ - een ‘eigentijdse en hartverwarmende feelgoodserie met herkenbare personages en echte verhalen’, lezen wij hier.

Tom Raes

De kern: drie vriendinnen zijn hun saaie leventjes beu en beginnen samen een ijssalon. Dus zó zien midlifecrisissen eruit bij vrouwen.

In de hoofdrollen herkent u Tine Laureyns uit ‘Thuis’ en Joke De Bruyn uit 'Danni Lowinski', maar de naam en het gezicht van Elisabeth Bungeneers zullen allicht minder belletjes doen rinkelen.

Elisabeth Bungeneers «Klopt. Eigenlijk ben ik niet eens een echte actrice, ik kom aan de bak als freelance modejournaliste. Hiervoor had ik ook helemaal niet de ambitie om te acteren. Als iemand me vroeger had verteld dat ik ooit een hoofdrol zou spelen in een tv-serie, had ik het nooit geloofd.»

HUMO Hoe ben je op de set van ‘Crème de la crème’ terecht gekomen?

Bungeneers «De makers hebben mij gecontacteerd. Ik heb vroeger nog audities gedaan voor reclamespotjes, en blijkbaar circuleerden mijn gegevens nog altijd in die wereld. Ik had precies het profiel dat ze zochten voor de rol van Romi: zij is een model op haar retour dat graag brokken maakt, en ik ben ook iemand die niet op haar mondje gevallen is en liefst recht door zee gaat. En ook belangrijk: ik heb net als zij een verleden als model.»

HUMO Hoe is het om te debuteren met een hoofdrol in zo'n tv-serie?

Bungeneers «Al bij al is het nog heel goed meegevallen, vind ik. Acteren is eigenlijk een beetje teruggaan naar hoe je was als kind op de speelplaats, hè. Je doet alsof je iemand anders bent, in een totaal andere wereld dan die waarin je leeft.

»Ik had in het begin eigenlijk wel m’n twijfels of acteren wel iets voor mij was. Ik kende absoluut niets van het vak, en bij sommige van die specifieke acteertermen kon ik me al helemaal niets voorstellen. Een raccord, bijvoorbeeld: zei me niets! De eerste keer dat ik te zien ben in de reeks, was ook in het écht mijn vuurdoop: ik had nog nooit eerder voor een camera gestaan.»

HUMO Na ‘Clan’ is ‘Crème de la crème’ opnieuw een vtm-reeks met alleen maar vrouwen in de voornaamste rollen. Toeval, of broeit de emancipatie daar zo hevig aan de Medialaan?

Bungeneers «Ik heb niet het gevoel dat dat een belangrijke rol speelt in 'Crème de la crème'. De reeks is dan ook niet specifiek op vrouwen gericht - het is alleszins geen ‘vrouwenserie’ geworden, als je dat bedoelt. Mannen kunnen er evengoed van genieten, daar ben ik van overtuigd.»

HUMO Als we even onbeschaamd mogen zijn, hoeveel kilo ben je zo bijgekomen tijdens de opnames? We kunnen ons voorstellen dat al dat ijs op den duur aan de heupen gaat plakken.

Bungeneers «Dan moet ik je teleurstellen. In al die tijd hebben we geen hap ijs gegeten, eerlijk waar. Meer zelfs, er was nooit écht ijs te vinden op de set. IJs smelt, en dat maakt het allesbehalve praktisch om te gebruiken bij opnames. Neen, telkens je ons in de serie een ijsje ziet eten, zitten we eigenlijk aan een hoorntje aardappelpuree te likken.»

HUMO Pardon?

Bungeneers «Inderdaad. Dat lijkt erg veel op ijs maar smelt niet, en is dus stukken handiger. Nu ja, geen groot gemis wat mij betreft. Ik ben niet zo gek op ijs.»

Trailer:


Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234