null Beeld

Serie: De zonen van Van As

De tweede jaargang van de komische reeks ‘De zonen van Van As’ (VTM), over een familiebedrijfje dat van sjoemelen zijn specialiteit heeft gemaakt, werd wekelijks druk bekeken. In jaargang één zwaaide oppersjoemelaar Frans (Jaak Van Assche) nog de plak, dit seizoen gaf hij de leiding van zijn firma door aan zoon Herman (Peter Thyssen), ten koste van zoon Eddy (Jan Van Looveren).

mke

Peter Thyssen is bij het jongere publiek beter gekend als Samson (die van Gert, niet van Delilah) de Tweede. De reeks eindigt vanavond alvast niet op z’n Hamlets – als in: iedereen dood – want ‘De zonen van Van As’ kreeg al groen licht voor een derde jaargang. Toch, meneer Thyssen?

Peter Thyssen «Klopt, de exacte draaiperiode ligt nog niet vast, maar ik vermoed dat dat voor ergens volgend jaar zal zijn.»

HUMO Bent u tevreden over het tweede seizoen?

Thyssen «Jawel, ik vind dat we goed verder hebben gebouwd op de eerste reeks. Die formule werkte, dus dan moet je er ook niet te veel aan veranderen.»

HUMO De reeks bereikt inderdaad een breed publiek. Hoe komt dat, denkt u?

Thyssen «‘De zonen van Van As’ gaat over heel herkenbare dingen. Frans en zijn zonen kleuren voortdurend buiten de lijntjes van de wet, toch een typisch Vlaams trekje. Nu ja, vroeger toch, want vandaag is alles veel strakker beregeld. Ik denk dat veel mensen met enige nostalgie op die periode terugkijken, toen er nog onbezorgd gefoefeld kon worden.

»Ook de familiestructuur in de reeks is herkenbaar. De pater familias die de touwtjes in handen blijft houden, terwijl zijn zonen staan te trappelen van ongeduld om hem op te volgen. En de vrouwen die zogezegd op het tweede plan komen, maar zich ondertussen wel mooi overal tussen wringen.»

HUMO Zowat een jaar geleden nam u afscheid van uw rol als Samson. Was dat moeilijk?

Thyssen «Goh, moeilijk... Je moet nu eenmaal keuzes maken in het leven. De opnames van ‘De zonen van Van As’ vielen net in de periode dat ik ook als Samson optrad. De twee combineren was onmogelijk, dus moest ik wel kiezen.»

HUMO Kruipt u stiekem nog weleens in de huid van Samson, als niemand kijkt?

Thyssen (lacht) «Vanzelfsprekend! ’s Avonds, voor ik bij mijn vrouw in bed ga liggen, kruip ik nog even op mijn buik door de kamer. ‘Kijk eens wie er terug is?’ roep ik dan (lacht).

»Maar voor de rest is het nu aan Dirk (Bosschaert, de nieuwe stem van Samson, red.) om hem te vertolken.»

HUMO Dan vragen we ’t daar nog eens, geen plobreem, euh, probleem.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234