null Beeld

Serie: Desperate Housewives

Zwaai maar al een beetje dag: als we de laatste twee ‘Desperate Housewives’-afleveringen van jaargang zeven - voor de gelegenheid zendt Canvas ze meteen na mekaar uit - achter de kiezen hebben, mogen we ons opmaken voor het einde. Nog één seizoen te gaan.

Bonnie Voet

Als we Eva Longoria op het Televisiefestival van Monte-Carlo treffen, heeft de actrice de opnames van die finale afleveringen achter de rug, maar afkicken van Gabrielle Solis laat kennelijk geen sporen na: Longoria ziet er als vanouds adembenemend uit.

Eva Longoria «Het afscheid was niettemin verschrikkelijk emotioneel – triest, maar ook bitterzoet. We zijn op zich klaar om andere horizonten op te zoeken, maar toch: die serie en al de mensen die ervoor werkten hebben zo lang zo’n groot deel van ons leven uitgemaakt. Na de laatste ‘That’s a wrap!’ hebben we nog uren met mekaar zitten napraten.»

HUMO Over een eventuele langspeelfilm?

Longoria «Nee, die komt er niet. Ik denk dat we allemaal het gevoel hebben dat de cirkel rond is. In die acht seizoenen hebben we elke mogelijke verhaallijn wel gehad. Er valt niks meer uit te knijpen.»

HUMO Zeker dat het uitblijven van die film niks met de vermeende onenigheid tussen jou en je collega’s te maken heeft?

Longoria «Absoluut. Ik heb gisteren nog met Felicity (Huffman, red.) gesproken, omdat zij hier vorig jaar is geweest.

»Toen we met ‘Desperate Housewives’ begonnen, was ik de enige die nog niet in een grote serie had gestaan, en de meiden hebben me toen echt onder hun vleugels genomen. Ik heb veel van hen geleerd, en ondertussen hebben we zo veel meegemaakt: huwelijken, baby’s, scheidingen, kanker, noem maar op.»

HUMO Gabrielle is zelf ook geëvolueerd.

Longoria «In het begin konden Gaby en ik niet méér van mekaar verschillen: zij was een egoïstische, materialistische vrouw. Met de jaren is ze een liefhebbende echtgenote en moeder geworden, een huiselijk type en een loyale vriendin: meer zoals ikzelf.

»Ik heb Mexicaanse wortels: familie komt sowieso eerst. Zij houden me met beide voeten op de grond. Vooral mijn zus Liza: ze heeft het syndroom van Down, dus ons gezinsleven is altijd al op haar afgestemd geweest. Ik ken niemand die zo grappig en recht voor de raap is. Nadat ik de Golden Globes had bijgewoond, zei ze vlakaf: ‘Was me dat een lelijke jurk, zeg!’»

HUMO We kunnen ons voorstellen dat huiselijkheid en een druk werkschema niet altijd gemakkelijk te combineren zijn. Zelf nooit een huisvrouw willen zijn?

Longoria «Toen ik nog getrouwd was wel (lacht). Zoals je wellicht weet ben ik vorig jaar gescheiden. Maar ik hoop dat een gezin er nog altijd in zit.

»Nu, je zult mij niet over het vele werken horen klagen: ik ben er dol op. Het leuke aan tv is dat je voor het grootste deel van het jaar elke dag op de set staat, met dezelfde collega’s: bijna alsof je een normale job hebt. Die routine mis ik nu eigenlijk het meest. Daartegenover staat dat ik ten tijde van 'Desperate Housewives' tien maanden per jaar in Los Angeles vastzat: acht jaar lang heb ik bij wijze van spreken geen tijd gehad om een keer naar de dokter te gaan.»

HUMO Weten we meteen wat er nu op jouw programma staat.

Longoria «Nee, serieus: ik ben wat dingen aan het produceren en heb m’n handen vol met de politiek.»

HUMO Zoals wel meer vakgenoten voer je campagne voor president Obama.

Longoria «Ik was al politiek actief voor ik begon te acteren, hoor. Toen ik zeventien was, kregen we van een leraar de opdacht om als vrijwilliger voor een campagne te gaan werken. Je mocht zelf kiezen voor wie, ik ben voor Clinton aan de slag gegaan. Dat engagement is nooit meer weggegaan: ik help met de registratie van stemmers, spreek op rallies, ga van deur tot deur. De latinostem ligt voor het grijpen: ik probeer er mee voor te zorgen dat ze juist stemmen. Als vrouw en als latino weet ik hoe belangrijk gelijke lonen, democratisch onderwijs en toegankelijke gezondheidszorg zijn. En de enige die dáár werk van wil maken is Obama

Bloopers seizoen 7:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234