null Beeld

Serie: Desperate Housewives

Toen ABC vorige zomer aankondigde dat de bewoners van Wisteria Lane hun biezen mochten pakken, was dat voor fans en cast van ‘Desperate Housewives’ een complete verrassing – de zender had altijd gezegd dat er zeker nog een negende jaargang in zat.

Bonnie Voet

Boze brieven, bittere tranen en onlinepetites hebben soelaas gebracht. Ondertussen is er toch nog een achtste seizoen uitgezonden en een negende in de maak.

Vanavond gaat op Canvas het zevende seizoen van start. Paul Young, de weduwnaar van Mary Alice, het personage waar het allemaal mee begon, keert daarin terug naar de wijk, en Renee Perry (Vanessa Williams) is de obligate nieuwkomer.

Eentje waar Lynette Scavo (Felicity Huffman) behoorlijk jaloers op is: haar man Tom laat zich de aandacht van de onbekende buurvrouw welgevallen, terwijl zijzelf als vanouds onder het moederschap bedolven wordt.

Felicity Huffman «Dat hebben Lynette en ik gemeen: dat we zo met het moederschap worstelen. Zij nog meer dan ik, want ik heb maar twee kinderen. Aan wie ik wél mijn rol te danken heb - op de auditie zag ik er kennelijk uit als de uitgebluste ploetermoeder die ze zochten.»

HUMO Hoe verliep de samenwerking met Vanessa Williams?

Huffman «Ze heeft het geweldig gedaan. Op de set noemde ik haar Google: ze kan je alles vertellen over de Perzische oorlogen, maar weet ook in welke schoonheidssalons ze de beste facials geven. Geen wonder dat zij de eerste is die de relatie van Tom en Lynette zo onder druk zet.»

HUMO Terwijl jullie net de stabiele factor waren in de serie.

Huffman «Mark Cherry ('Desperate Housewives'-bedenker en -producent, red.) speelde al tijdens het tweede of derde seizoen met het idee om Tom en Lynette uit mekaar te laten gaan. Maar er kwam meteen véél protest: aan het enige ‘normale’ koppel in Wisteria Lane mocht niet geraakt worden!

»Ik hoop in elk geval dat er geen volledige breuk zit aan te komen, want ik hou zo van Doug Savant (die Tom Scavo speelt, red.). Ondertussen zijn we op de leeftijd gekomen dat we samen een uiltje knappen tussen de opnamen door.»

HUMO Bij de start van ‘Desperate Housewives’ werd de serie geprezen omdat ze aantoonde dat rijpere vrouwen ook aantrekkelijk en sexy kunnen zijn.

Huffman «We hebben de grens verlegd: nu vallen vrouwen pas uit de boot als ze de vijftig zijn gepasseerd (lacht).

»Mijn echtgenoot grapt weleens dat ‘Desperate Housewives’ de enige serie is met vrouwen van boven de veertig die er met de jaren alleen maar béter zijn gaan uitzien. Een compliment voor de visagisten, me dunkt: als het afgelopen is, zou het allemaal wel wat minder kunnen worden.»

HUMO Over het einde gesproken: hebt u er al vrede mee?

Huffman «Enerzijds is het niet slecht dat we ruim op voorhand te horen hebben gekregen dat er geen tiende seizoen meer komt: de scenaristen hebben nu de tijd om een spetterend slot te bedenken.

»Anderzijds boezemt de toekomst me ook angst in. Als je zo lang in een serie gespeeld hebt, identificeren de kijkers je volledig met je personage: je moet als het ware door een ontluizingsperiode eer je ander werk kunt vinden. Hopen dat je voldoende gespaard hebt en veel theater doen is dan de boodschap.

»En ach ja, anders kan ik nog altijd mijn makelaarsexamen afleggen. Of pottenbakker worden.»

Bekijk de trailer van seizoen 7:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234