null Beeld

Serie: Human Target

Diepgravende dialogen? Labyrintische plots met meer laagjes dan de gemiddelde lasagne? Nee, ook in seizoen twee van 'Human Target' (vanaf vanavond op VT4) moet u er niet op zitten wachten.

Redactie

De reeks moet het nog altijd hebben van de hersenloze maar o zo spectaculaire actie waarin Christopher Chance, een bodyguard annex veiligheidsexpert die wordt ingehuurd door rijke klanten in acuut levensgevaar, verwikkeld raakt. Het personage past Mark Valley (bekend van 'Boston Legal') als gegoten.

Mark Valley «Die actiescènes zijn geweldig om te doen – ik krijg het al snel kwaad als ik te lang alleen maar dialogen moet opzeggen. Onlangs hing ik nog aan een gebouw te bungelen en realiseerde ik me plots: 'Waar is de tijd dat ik hoogtevrees had?'

»Tegenwoordig doet het me allemaal niks meer. Misschien komt het door het grote vertrouwen dat ik heb in ons stuntteam, of simpelweg door het feit dat ik intussen al zo vaak op de meest diverse hoogtes heb hangen schommelen.»

- Christopher Chance is een ongelofelijke badass. Stel dat hij het ooit moet opnemen tegen Jack Bauer van '24', in een soort Strijd der Topagenten. Wie wint?

Valley «Ik zat onlangs naar een geschiedenisprogramma te kijken op tv. Het draaide allemaal rond de vraag wie er zou winnen als een Romeinse soldaat het zou opnemen tegen een ninja. En ze méénden het hè: 'De ninja heeft een heel efficiënt mes, maar aan de andere kant is het zwaard van de Romein ook niet niks.'

»Het eindigde met een ninja-expert die doodleuk kwam vertellen: 'Dit gevecht zou nooit hebben plaatsgevonden, want de ninja zou de nacht voordien de legerbarakken zijn binnengeslopen en de soldaat in z'n slaap hebben gemold.' (lacht)

»Dus, om op jouw vraag te antwoorden: Chance zou wachten tot het einde van de reeks, als Bauer eindelijk gaat slapen na 24 uur non-stop wakker te zijn geweest, maar hij zou hem geen kopje kleiner maken, enkel verdoven. Zomaar mensen mollen is niet z'n stijl – zijn lijfspreuk is eerder: niemand verdient het om te sterven.»

- Oorspronkelijk was Chance het hoofdpersonage van een comic uit de jaren 70. Hoe voelt het om een papieren figuur te vertolken?

Valley «Tijdens een panelgesprek kreeg William Shatner (Captain Kirk uit 'Star Trek', red.) ooit de vraag: 'Hoe voelt het om een karikatuur te spelen?' Waarop hij antwoordde: 'Wat jij een karikatuur noemt, is voor mij pure realiteit. Volgende vraag.' Daar sluit ik mij volmondig bij aan.»

- In tegenstelling tot pakweg Batman is Human Target altijd een vrij onbekende strip gebleven.

Valley «Klopt. Chance is al die jaren onder de radar gebleven – de enorme populariteit van zijn collega's-met-superkrachten heeft hij moeten missen. Maar dat hij uit de anonimiteit zou verrijzen viel toch enigszins te voorspellen: daarvoor heeft die vent gewoon te grote ballen aan z'n lijf.»

- In het verleden studeerde je aan West Point, de legendarische militaire academie met de ijzeren discipline. Vreemde opleiding voor een acteur, niet?

Valley «Toch heb ik daar dingen geleerd die me nu vaak van pas komen. Zo moet elke student er de Definitie van Discipline volgens Schofield (van 1888 tot 1895 stafchef van het Amerikaanse leger, red.) uit het hoofd kennen (begint plechtig te reciteren): 'De discipline die soldaten van een vrij land betrouwbaar maakt in de strijd zal niet verworven worden door hardvochtig of tiranniek gedrag...'

»Al dat memoriseren heeft wonderen gedaan voor mijn geheugen, en kwam perfect van pas toen ik later op de set van de soapserie 'Days of Our Lives' hele lappen tekst van buiten moest leren. Niet dat ik toen al wist dat ik van acteren ooit mijn job zou kunnen maken hoor. Zelfs nu denk ik soms nog weleens: 'Hoe ben ik hier in godsnaam beland?'

»Maar dan herinner ik me weer hoe knap en getalenteerd ik ben, en denk ik: 'Hoe kan het ook anders?' (lacht)»

Bekijk de trailer:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234