null Beeld

Serie 'Midsomer Murders': stevige kam erdoor

De gebruikelijke portie moord en doodslag in ‘Midsomer Murders’ wordt vanavond aangevuld met een ufolanding, en het houdt maar niet op: volgende week verschijnt sidekick DS Charlie Nelson (Gwilym Lee) in... een strak lycra wielerpakje! We mochten het zelf aanschouwen op de set in Warborough, in het Engelse graafschap Oxfordshire.

Patrick Bremmers

'Gwilym Lee in spannend lycra: 'Zenuw­slopend!'

Gwilym Lee (wijst beduusd naar zijn pak) «Dit is het meest zenuwslopende moment uit mijn carrière (lacht). En dan te bedenken dat Charlie niet eens op een zadel gaat zitten! Net op het moment dat hij zich samen met dr. Kam Karimore, de nieuwe pathologe, in de wielerstrijd wil werpen in de Midsomer Cycling Grand Prix, tikt een collega-politieman hem op de schouder: er is net iemand een kopje kleiner gemaakt. We bevinden ons per slot van rekening in Midsomer, hè (lacht).»

HUMO Een nieuwe pathologe, zeg je? Heeft dr. Kate Wilding haar C4 gekregen?

Lee «Tamzin Malleson (die sinds 2011 Kate Wilding speelde, red.) woont behoorlijk ver vanwaar we gewoonlijk opnemen. Ze wilde bovendien weleens wat anders doen.»

HUMO Kate en Nelson vonden elkaar toch wel meer dan aardig?

Lee «Ja, die indruk werd gewekt, maar de vonk is nooit echt overgeslagen. Nelson is nu vooral een goede vriendin kwijt. En ze deelden tot voor kort samen een huis: vandaar dat hij zijn intrek in een bed and breakfast heeft moeten nemen en weer vanuit zijn koffer leeft: terug naar af. Echt vooruit raakt de stumperd niet, hè (lacht).»

HUMO Gaat Nelson nu rondsnuffelen bij dr. Karimore?

Lee «Even heel duidelijk: er wordt níét gesnuffeld (lacht). Dr. Karimore (Manjinder Virk, red.) is net als Nelson afkomstig uit Londen: ze delen min of meer dezelfde achtergrond. Ook zij staat net zo vreemd te kijken van al die excentriekelingen in Midsomer. Maar helemaal aan het begin van het seizoen is er wel enige spanning voelbaar tussen die twee. Ze is namelijk erg enthousiast, waardoor Nelson zich bedreigd begint te voelen. Ben je eindelijk een beetje gesetteld in je job, verschijnt daar ineens zo’n frisse meid ten tonele die van wanten weet en de concurrentie met jou wil aangaan.»

HUMO Nelson is wel rustiger geworden. Waar is de actieman van weleer gebleven?

Lee «Hm, hij is anders nog even enthousiast, hoor. De schurken laten zich de laatste tijd vrij makkelijk in de boeien slaan, daar kan ík niks aan doen. Misschien begint Nelson zo langzamerhand een reputatie te krijgen en weten de smeerlappen dat ze tóch niet zullen ontsnappen. Hij vindt het in ieder geval even prettig om met Barnaby te werken als Gwilym met Neil Dudgeon. Toen we drie jaar geleden met elkaar begonnen te werken, was het natuurlijk even kijken wat voor vlees we elk in de kuip hadden. Maar intussen zijn we helemaal op elkaar ingespeeld en Barnaby en Nelson doen niets liever dan elkaar zo nu en dan uit de tent lokken. Het is overigens een waar genoegen om met Neil op de set te mogen staan. Hij is grappig, vriendelijk, intelligent en uiteraard erg goed in zijn job. Exact wat hij over mij zou zeggen. Toch, Neil? (kijkt achterom)»

HUMO Word je inmiddels veel herkend?

Lee «Dat valt best mee. Maar nog niet zo lang geleden waren er twee Duitse kerels op doorreis in de streek. Ze hadden echt geen idee dat ze ons zouden ontmoeten en waren flink verrast. Natuurlijk wilden ze selfies maken, en net toen Neil en ik naast hen wilden poseren, ritsten ze allebei hun jas open en lieten ze hun T-shirts zien, met daarop onze gezichten. Behoorlijk surrealistisch! (lacht)»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234