Serie: Modern Family: vijfde seizoen

De compleet ongevaarlijke maar tegelijk spitse humor, het nauwelijks verholen maar ontegensprekelijk goed zijn werk doende emolaagje en de melones van Sofia Vergara: ziedaar de voornaamste redenen dat ‘Modern Family’ ook in het vijfde seizoen nog steeds de op één na best bekeken sitcom van Amerika was – op één stond het als vanouds onoverwinnelijke ‘The Big Bang Theory’.

Eerlijk: die vijfde reeks is zeker niet de beste, maar blijf toch maar kijken, want over de grote plas werd reeks zes onlangs weer overladen met superlatieven die we niet meer gehoord hebben sinds de beginperiode van de reeks.

Heeft alleszins niet te lijden onder dalende kwaliteit: de 44-jarige, immer kekke en voor élke jaargang met een Emmynominatie bedachte (twee beeldjes mocht ze mee naar huis nemen) Julie Bowen, alias Claire Dunphy.

Julie Bowen «In het vijfde seizoen gaan we het – zonder al te veel te verklappen – hebben over het homohuwelijk. Het homohuwelijk is legaal geworden in de States en wij hebben één van de populairste homokoppels aller tijden in onze rangen (Cam en Mitchell, red.), dus het lijkt me niet meer dan normaal dat we daar eens wat verhaallijnen aan wijden.»

- Er wordt gefluisterd dat je zoontjes geen ‘Modern Family’-fans zijn.

Bowen (lacht) «That’s solid intelligence! Ik was hoogzwanger van mijn tweeling tijdens de opnames van de pilot een dikke vijf jaar geleden, en mijn jongens zijn nog wat te jong om veel te hebben aan de reeks. Maar ik word soms herkend op straat, dus wanneer we naar het circus of de speeltuin gaan en ze horen ‘bla bla bla ‘Modern Family’ bla bla bla’, dan weten ze al dat er geheid één of andere vreemdeling hun speeltijd komt verstoren.

»Wel een voordeel, overigens, aan in Los Angeles wonen: mocht ik mijn kamp opslaan ergens in Oklahoma, dan was ik gegarandeerd de grote celebrity van het dorp en werd ik continu aangeklampt, maar hier ben ik maar zo’n B-level televisiefiguur. Om maar te zeggen: mijn kinderen gaan naar school samen met die van Gwen Stefani en Dave Grohl – vergeleken met hen heeft mijn kroost een ronduit vredige kindertijd.»

- Hoe ziet de gemiddelde Claire Dunphy-fan eruit?

Bowen «Dat zijn 12- tot 14-jarige meisjes. Geen probleem, denk je nu, maar vergeet niet dat 12- tot 14-jarige meisjes zich alleen in groep verplaatsen en daardoor het gevaarlijkst zijn. Zij hebben zo ooit de bus van The Beatles omgekieperd, hè? Niet dat ik The Beatles ben, maar toch (lacht).»

- Nooit geprobeerd een nog grotere ster te worden? Films doe je amper.

Bowen «Ach, hoeft ook niet. Ik heb wel een paar kleine dingen gedaan – ‘Horrible Bosses’, bijvoorbeeld – waarin ik meestal de echtgenote speel, of zo. Van die aanbiedingen krijg ik vaak. Maar als ze me vragen om zes weken van mijn kinderen weg te gaan om ocharme een paar dagen op set te staan, waar ik alleen maar zinnen als ‘John, waar ben je?’ mag uitkramen, dan moeten ze echt met een shitload geld op de proppen komen: voilà, ik heb het gezegd (lacht).

»Verder zijn er amper rollen voor vrouwen die ouder zijn dan 35. En áls die er al zijn, dan gaan ze naar Cameron Diaz

- Hoe lang trekt ‘Modern Family’ het nog, denk je?

Bowen «Oh boy… Dat ligt niet in mijn handen, vrees ik. Zolang de schrijvers fantastische scenario’s blijven inleveren, kunnen we er nog wel even mee door. We moeten er goed voor waken dat we niet lui worden, dat het niveau, euh, op niveau blijft, en dat de mensen blijven lachen.»


Bekijk de trailer van het vijfde seizoen 'Modern Family'

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234