null Beeld

Serie: Overspel, seizoen 2

In ongeveer een kwart van de relaties wordt volgens onderzoek weleens vreemdgegaan, maar er zijn wellicht maar weinig bedrogen partners die reageren zoals Ramsey Nasrs personage Pepijn in de bekroonde Nederlandse serie ‘Overspel’: uit wraak voor het bedrog van zijn vrouw Iris (Sylvia Hoeks) probeerde hij haar nieuwe vlam Willem (Fedja van Huêt) tevergeefs en onterecht de bak in te draaien voor de moord op een prostituee.

Katrien Depecker

undefined

Nou! Vanavond gaat seizoen twee van de reeks van start, en daarin gaat Pepijn nóg een stapje verder, zegt Nasr.

Ramsey Nasr «Na het eerste seizoen werd ik vaak door wildvreemden aangeklampt op de trein: ‘Mag ik iets zeggen, meneer? Wat ben jij een ontzettend naar joch!’ Ik houd m’n hart al vast voor de reacties die ik nu zal krijgen, want Pepijn heeft een grondige update gekregen: je zou hem ‘Pepijn 2.0’ kunnen noemen (lacht).

»Wie al met ‘m te doen had in het eerste seizoen komt nu nog meer aan zijn trekken; en wie hem toen al een beetje obstinaat vond, zal nu helemaal verrast zijn. Pepijn is nog net íéts verbetener in zijn pogingen om Iris terug te krijgen. En om eerlijk te zijn: ik snap die man volkomen.»

HUMO All is fair in love and war?

Nasr «Of het in war opgaat weet ik niet, maar in lovewel, ja. Als je verteerd wordt door liefde, ben je tot alles in staat. Pepijn begrijpt ook niet helemaal waarom Iris hem bedrogen heeft: het ging toch goed? Wat zij heeft met Willem, is een explosie van seksuele aantrekkingskracht.

»Dan kan ik me wel voorstellen dat je niet kunt accepteren dat het voorbij is en dat je denkt: ‘Kom op, dit kan toch niet tippen aan wat wij hadden? We deelden alles met elkaar: een heel leven, een huis én een kind.’ Het is niet netjes wat Pepijn doet, maar hij zoekt eigenlijk gewoon naar alle mogelijke manieren om zijn gezin te herstellen: ‘Als jij je kind nog wil zien, prima, maar dan moeten we terug bij elkaar zijn. Anders ga ik het je heel lastig maken. Dus kies maar.’ Dat hij net alles kapotmaakt door zijn wil om het goed te maken, is natuurlijk de tragiek van zijn personage.»

HUMO Kun je ook begrip opbrengen voor Iris’ keuze?

Nasr (gespeeld boos) «Absolúút niet! (lacht) Ja, natuurlijk wel. Iris heeft een ander verhaal. Voor haar is hun huwelijk een afgesloten hoofdstuk: ‘Sorry, maar het is op.’ Tja, daar kun je weinig tegen inbrengen. Zij heeft gewoon de knop omgedraaid en is verliefd geworden op een ander.

»Het knappe aan de hele serie is dat je met iedereen kan meeleven. Zo heeft iedereen sympathie voor de malafide vastgoedmagnaat Huub Couwenberg, gespeeld door Kees Prins(bekend van onder andere ‘Jiskefet’, red.): ’t is de guy you love to hate. En Pepijn is meer de guy you hate to love: bijna iedereen vindt mij irritant (lacht).»

HUMO In de Amerikaanse remake ‘Betrayal’ – die in tegenstelling tot de Nederlandse versie slechte kritieken krijgt – wordt jouw rol gespeeld door Chris Johnson (‘The Vampire Diaries’, ‘Bullet of Proof’). Blij mee?

Nasr «Ik zal eerlijk zijn: ik heb me daar totaal niet mee bezig gehouden – ik wist zelfs niet dat hij dat speelde. Ik weet dat een heleboel mensen zullen zeggen: ‘Het is toch fantastisch dat ‘Overspel’ nu in Amerika wordt nagemaakt!’ Dat is uiteraard een feest voor de serie en haar bedenker Frank Ketelaar, maar als acteur voel ik me daar niet echt mee verbonden. Dat is geen desinteresse, maar ik heb mijn taak verricht: ik heb die rol gespeeld. Nu is het zijn rol geworden.»

HUMO In april beginnen de opnames voor seizoen drie: hoop je op een 'Pepijn 3.0'?

Nasr «Ik weet al een beetje wat de verhaallijn voor Pepijn zal worden, en het ziet ernaar uit dat het inderdaad die richting uitgaat. Ik denk dat ik aan het einde van mijn carrière sta (lacht).»

Bekijk de trailer:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234