null Beeld

Serie: Quiz Me Quick

Kluister uzelf aan uw scherm vanavond, want er zit nog eens een ontknoping aan te komen zoals ze die tegenwoordig niet meer maken. Na tien weken komt er immers een einde aan het gouden 'Quiz Me Quick' en de lotgevallen van de sympathieke losers van Tafel 7.

Tom Raes

Zullen ze alsnog de Superprestige – dé quiz der quizzen – op hun naam mogen schrijven? Zal Lennon leren lezen? Zal Armand ooit nuchter zijn? Zal Wietse Tanghe als Nick weer duizenden meisjes doen zwijmelen? Het antwoord op die laatste vraag is alvast een volmondig ja.

HUMO Je rol in 'Quiz Me Quick' mag dan wel de doorbraak zijn, je eerste acteerervaring deed je lang geleden al op. In het geweldige 'Kulderzipken', als we het goed onthouden hebben.

Wietse Tanghe «Ik kwam amper tien seconden in beeld, maar dat was effectief de eerste keer dat ik op tv te zien was. Daarna speelde ik mee in de film 'Science Fiction' van Danny Deprez, waar dan een hele resem gastrollen op volgde. In 'De Kavijaks' speelde ik ook een hoofdrol, maar 'Quiz Me Quick' is inderdaad het grootste wat ik tot nu toe gedaan heb.»

HUMO Van kindsbeen af acteren: onze kop eraf als daar geen artistieke familie achter schuilt.

Tanghe «Klopt, mijn vader is toneelregisseur Dirk Tanghe en mijn moeder is actrice Karin Tanghe (die in 'Kulderzipken' de koningin speelde, red.). Mijn oudste broer is dan weer afgestudeerd als filmmaker-regisseur en mijn jongste broer speelt in de band ONs.»

HUMO 'Quiz Me Quick' was in het voorjaar al te zien op Prime, maar het echte succes is er pas gekomen toen de reeks op Eén werd uitgezonden. Voelt het niet vreemd om – met vertraging – plots zo populair te zijn?

Tanghe «Integendeel, ik vind net dat het allemaal erg snél gegaan is. In maart vonden de laatste opnames plaats en anderhalve maand later zat de reeks al op Prime. En weer enkele maanden later liep ze op Eén. Dat is ongelooflijk snel: bij 'De Kavijaks' duurde het maar liefst drie jaar eer de reeks op tv te zien was.»

HUMO Als we de stomende commentaren op Twitter mogen geloven, brengt je vertolking van Nick heel wat teweeg. Vooral hormonaal. Nog niet te veel aangeklampt door gillende meiden?

Tanghe «Ik had eigenlijk gedacht dat het veel erger zou zijn: zo word ik bijvoorbeeld maar zelden herkend op straat. Al kan dat ook wel een beetje liggen aan die dikke snor waarmee ik tegenwoordig rondloop. Ik laat ze staan voor mijn rol in 'In Vlaamse velden', een nieuwe reeks over de Eerste Wereldoorlog die we al een tijdje aan het draaien zijn.

»Als iemand me toch herkent, gaat het er altijd heel gemoedelijk aan toe. Nog niks dan complimenten gekregen. Ook geen oneerbare voorstellen dus.»

HUMO Eén van de meest memorabele scènes uit 'Quiz Me Quick' vonden wij de allereerste, waarin jij in slowmotion door het raam van café Het Vademecum gekeild wordt. Was jij dat écht, of hadden jullie voor de zekerheid toch maar een stuntman gevraagd?

Tanghe «Neen hoor, dat was ik zelf. Ik heb vroeger nog lang op competitieniveau aan turnen gedaan, zie je. Door dat raam mogen springen en halve schroeven draaien vond ik dus super.Nu, eerlijkheidshalve moet ik er wel bijzeggen dat er eigenlijk geen echt glas in dat raam zat. Dat is er achteraf bijgezet, met de computer.»

HUMO Weer een illusie armer! Kan je ons – zonder iets weg te geven – vertellen wat we mogen verwachten van die laatste aflevering? Wij hebben namelijk geen Prime in huis.

Tanghe «Euh... Zonder iets weg te geven? Hmm. Neen. Je moet maar kijken. Ik zeg niets.»

Bekijk een fragment:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234