null Beeld

Serie: Rectify

Verbouwingen ten huize Sundance Channel: de zender, die tot voor kort voornamelijk onderdak bood aan obscure indiefilms, heeft een extra kamer voorzien voor het betere seriewerk.

mke

'Rectify', de eerste serie van eigen makelij, draait rond een ter dood veroordeelde die na twintig jaar wordt vrijgesproken op grond van nieuw DNA-onderzoek. Daniel is zijn naam, en de wereld waar hij naar terugkeert is onherkenbaar veranderd: smartphones, Twitter, bejaardentrapliften...

Bovendien moet hij opnieuw zijn plaats zien te vinden tussen mensen die al die tijd een verkrachter en moordenaar in hem hebben gezien. De productie van 'Rectify' lag in de handen van het team dat ook voor chemie zorgde in 'Breaking Bad', en als dat u niet overtuigt, dan stellen wij u bij deze Abigail Spencervoor, de Amerikaanse actrice die de zus van Daniel speelt. Iemand met minder fatsoen zou haar weleens een 'hete mokkel' kunnen noemen.

HUMO Dag juffrouw Spencer, hoe bevalt de promotietoer in Londen u?

Abigail Spencer «Ik vind het geweldig hier! Het lijkt wel alsof ik in een Jane Austen-roman beland ben: iedereen praat zo beschaafd en intelligent (lacht).»

HUMO Hebben de makers hard aan uw mouw moeten trekken om mee te spelen in 'Rectify'?

Spencer «Niet echt, nee. Onder acteurs deed al een tijdje het gerucht de ronde dat Ray McKinnoneen geweldig script geschreven had. En het bleek nog te kloppen ook. Ik had nog geen vijf bladzijden gelezen of ik wist: 'Hier wil ik in meespelen.' Ik ben zelf opgegroeid in de streek waar 'Rectify' zich afspeelt (het diepe zuiden van de USA, red.) en het gevoel van herkenning was... reusachtig! Elk personage leek zo uit mijn verleden weggewandeld.»

HUMO Met het productieteam van 'Breaking Bad' kan de reeks alvast een mooi visitekaartje voorleggen.

Spencer «Ja, met mensen als Melissa Bernstein en Mark Johnson heb je sowieso kwaliteit in huis, hè. De zorg en het oog voor detail waarmee 'Rectify' gemaakt is, kan zeker met die van 'Breaking Bad' wedijveren. En aangezien die reeks stilaan op zijn einde loopt en de mensen op zoek moeten naar hun volgende televisieverslaving: allemaal welkom bij 'Rectify'! (lacht)»

HUMO Het uitgangspunt van de reeks, de doodstraf, is voor ons wel een typisch Amerikaans thema...

Spencer «Misschien maakt dat de reeks ook wel zo interessant. Vergelijk het met hoe ik me hier voel in Londen: alles is helemaal anders dan wat ik gewoon ben, en dat is mateloos fascinerend. Ik kan me voorstellen dat een buitenstaander net zo geïntrigeerd naar onze Amerikaanse samenleving kijkt.

»Daarnaast gaat de reeks ook over dingen die iedereen herkent. In de grond is 'Rectify' een familiedrama over de menselijke behoefte aan orde. Wanneer Daniel terugkeert naar zijn gemeenschap, wordt de orde daar grondig verstoord. 'Rectify' gaat over de zoektocht van elk afzonderlijk personage naar een manier om het evenwicht te herstellen.»

HUMO Jouw personage, Amantha, is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Herkenbaar?

Spencer «Dat hangt ervan af aan wie je die vraag stelt, vermoed ik! (lacht)Zelf zie ik wel enkele gelijkenissen. Amantha kan bijvoorbeeld helemaal niet tegen onrechtvaardigheid: als één van haar vrienden onrecht wordt aangedaan, zal ze meteen op de barricades springen. Zo ben ik ook.

»Haar gevoel voor humor herken ik ook. Haar enige tegengif voor al dat gedoe met haar broer is eens goed met de dingen lachen.»

HUMO Tot slot: hebt u uzelf al eens gegoogeld?

Spencer (lacht) «Ik zou liegen als ik zeg van niet. Maar 't is alweer een tijdje geleden.»

HUMO Dan weet u vast wat het eerste woord is dat dan verschijnt?

Spencer «Nee, vertel?»

HUMO 'Hot'.

Spencer (lacht nog luider) «Ach, beter dan 'ugly',zeker? Bedankt, surfertjes!»

Bekijk de trailer:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234