null Beeld

Serie: Silent Witness

‘Is hij goed?’ vraagt professor Leo Dalton (William Gaminara) vanavond, doelend op Jack Hodgson, die straks zijn debuut maakt in de openingsaflevering van het zestiende seizoen van ‘Silent Witness’. ‘Wéét ik nog niet helemaal,’ antwoordt zijn collega Nikki Alexander (Emilia Fox).

Patrick Bremmers

Beide pathologen van het Lyell Centre missen overduidelijk Jacks illustere voorganger dokter Harry Cunningham, die sinds het einde van het vorige seizoen een baan heeft aangenomen als hoogleraar in Amerika. Vaste BBC-kijkers weten inmiddels dat Jack, gespeeld door aanstormend talent David Caves, méér dan goed is bevonden: de uit Belfast afkomstige hunk is momenteel zijn derde seizoen van ‘Silent Witness’ aan het opnemen.

HUMO Vlaanderen maakt vanavond voor het eerst kennis met jouw personage. Kan jij ons wat meer over Jack vertellen?

David Caves «Graag. Jack komt het team versterken als forensisch wetenschapper. Een ideetje van Ed Whitmore, één van onze vaste schrijvers, die de grens tussen wat een forensisch patholoog precies doet en wat het werk van een forensisch wetenschapper behelst wat minder vaag wilde maken. In het verleden was het zo dat de pathologen in ‘Silent Witness’ het werk van forensisch wetenschappers deden en andersom. Nu zijn die taken wat realistischer verdeeld.

»Jack heeft een enigszins duister verleden. Hij heeft lange tijd in het noorden van Engeland gewerkt, samen met zijn vaste assistente Clarissa Mullery. Ze arriveren in het Lyell Centre als een soort van ‘totaalpakket’. Clarissa is superefficiënt, sarcastistisch en Jacks vriendin en vertrouwelinge. In het begin van het verhaal is het niet duidelijk of we Jack wel helemaal kunnen vertrouwen en wat zijn exacte beweegredenen zijn, maar gaandeweg komt de kijker erachter dat er iets is voorgevallen op Jacks vorige werkplek, wat ertoe heeft geleid dat hij nu in het zuiden van het land aan de bak probeert te komen. In ieder geval dringt ook Clarissa er bij Jack op aan dat hij zich deze keer gedraagt. ‘Don’t mock it up Jack,’ waarschuwt ze.»

HUMO Was het moeilijk om je bij zo’n gevestigd programma als ‘Silent Witness’ aan te sluiten?

Caves «Nee, ik kon het meteen prima vinden met mijn vaste tegenspeelster Emilia Fox. De hele crew gaf me dan nog eens vanaf het eerste moment het gevoel dat ik ontzettend welkom was. Maar het waren vooral mijn ouders die dolgelukkig waren toen ze hoorden dat ik in ‘Silent Witness’ zou gaan meespelen. Mum and dad zijn al van het prille begin enorme fans van de serie. Ze hebben volgens mij zowat alle afleveringen gezien, inclusief die met Amanda Burton.

»Dat gezegd zijnde: het was best eng om in zo’n geoliede machine te stappen, want ik had nog helemaal geen televisie-ervaring. Vóór de audities was ik alleen in het theater actief geweest. Ik heb dan maar geprobeerd om er niet te veel over na te denken en heb me gewoon op de scènes gestort.»

HUMO Hoe zit het precies tussen Jack en Clarissa? Ze hebben een geweldig gevoel voor humor gemeen, waarbij geen enkel onderwerp – ook niet het het feit dat Clarissa in een rolstoel zit – taboe is.

Caves «Tof dat je dat zegt, want ik vind de humor heel belangrijk in ‘Silent Witness’. Het is natuurlijk in se een serieuze serie – met de onderwerpen die erin aan bod komen móét dat ook. Maar ik denk dat het van belang is dat er zo nu dan ook ruimte is voor die lichtere momenten. Liz Carr, die de rol van Clarissa speelt, is trouwens een stand-upcomedian.»

HUMO Mogen we nog een romance tussen Jack en Nikki verwachten, nu het niet gelukt is met Harry?

Caves «Nee hoor. Geen romantiek! Het zou na Nikki en Harry ook te veel voor de hand liggen om wéér die toer op te gaan. Het is eigenlijk ook een doodlopend straatje, want als het dan eindelijk wat wordt, ben je klaar met het verhaal en kun je geen kant meer op.»


Bekijk de trailer:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234