null Beeld

Serie: Silent Witness

'Silent Witness' is terug met vijf splinternieuwe, bloedstollend spannende afleveringen, voor het twaalfde seizoen alweer - vanavond krijgt u zelfs een dubbeldikke episode.

Patrick Bremmers

Het hoofdingrediënt is niet veranderd - sexy pathologen (m/v) in witte jassen peuteren in dooie mensen - maar het decor is (deels) nieuw: voor het eerst zijn Emilia Fox (knappe Nikki), William Gaminara (professorale Leo) en Tom Ward (stoute jongen Harry) in het buitenland gaan filmen, in Johannesburg om precies te zijn.

Tom Ward «Da's het voordeel van meewerken aan een successerie, zeker? Maar voor de rest verklap ik niks, hoor.

»Mijn personage doet mee sinds seizoen zes, en in vergelijking met toen is hij een stuk volwassener geworden. Net als ikzelf, alleen is hij geen brave huisvader met drie kinderen geworden (lacht). Harry is nog steeds single, maar hij heeft tenminste niet meer overal vriendinnetjes. Sinds hij Nikki kent, weet hij diep vanbinnen dat zij de ware voor hem is.

»Alleen weet hij ook dat zij hem niet het meest geschikte husband material vindt. En net omdát hij zoveel om haar geeft, wil hij haar geen pijn doen en blijft hij voorlopig op een veilige afstand.

»Waar ik me ook vertoon, in de supermarkt of op straat, overal krijg ik dezelfde vraag naar mijn hoofd: wanneer begínnen jullie iets met elkaar? Mensen geloven me nooit, maar ik weet het zelf niet. Maar wat ik inmiddels wél weet, is dat de band tussen Harry en Nikki voor veel trouwe 'Silent Witness'-kijkers het hart van de serie vormt. Vergelijkbaar met Ross en Rachel in 'Friends'.»

HUMO Is de koek onderhand nog niet op?

Ward «Natuurlijk heeft 'Silent Witness' een houdbaarheidsdatum, maar ik zie ons toch nog zeker twee of drie seizoenen maken. Omdat het een succes is, natuurlijk - we moeten daar opportunistisch in zijn (lacht) - maar ook omdat het niet zomaar een politieserie is: pathologen staan op één of andere manier toch dichter bij de mensen dan politieagenten.

»De serie evolueert ook voortdurend, in stijl maar zeker ook in techniek en cameragebruik. Je moet zien dat je fris blijft, en dat je niet samen met je publiek ouder wordt. En dat lukt: recent onderzoek heeft aangetoond dat we steeds meer jongere kijkers trekken. Met name onder studenten hebben we veel fans.

»Onlangs werd er op de Britse tv een aflevering herhaald die draaide rond een schietpartij op een universiteit (uit seizoen 13, red.): totaal anders dan de mensen van ons gewend waren, maar dat is nog dágenlang een hot topic geweest op Twitter en Facebook.»


HUMO Er mag ook meer gelachen worden, merken we.

Ward «De BBC is lang bang geweest dat kijkers zouden klagen dat we te weinig eerbied zouden hebben tegenover de dood. Alsof échte pathologen nooit een grapje maken. Juist wie de hele dag tussen de lijken staat en met eigen ogen ziet welke afschuwelijke gevolgen geweld kan hebben, moet een keertje kunnen lachen. Anders hou je het niet vol: neem dat maar aan van een acteur (lacht).»

Bekijk de trailer »

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234