null Beeld

Serie: The Legacy

Stel: je groeit op in een warm, enigszins modaal nest in Denemarken, met heel modale, liefhebbende ouders die naar de namen John en Lise luisteren. Zelf werk je in de bloemenzaak van een vriendin en je vriendje is de ster van het plaatselijke handbalteam, waarvan je bloedeigen papa de hoofdcoach is. En op een dag hoor je dat je moeder niet je echte moeder is, en dat je eigenlijk de onwettige dochter bent van een vermaarde en vrijgevochten kunstenares! Die kort na je ontdekking het loodje legt en je haar prachtige landhuis nalaat, tot grote ergernis van je nieuwbakken stiefbroers en -zussen! Het overkomt Signe Larsen (Marie Bach Hansen) in de nieuwe Deense dramaserie ‘The Legacy’ (‘Arvingerne’), vanaf vanavond op Canvas.

Patrick Bremmers

Marie Bach Hansen «Het nieuws hakt er – begrijpelijk – flink in bij Signe. Aan het begin van de serie lijkt ze alles netjes voor elkaar te hebben, maar de dramatische gebeurtenissen leren haar dat haar leven niet zo perfect was als ze dacht. Eigenlijk stond ze een beetje stil, ze wist totaal niet wat ze met haar leven wou doen. Dat hoor je, ontdekte ik bij de research voor de rol, overigens wel vaker bij kinderen die geadopteerd zijn: dat zij als volwassenen niet zo goed beslissingen kunnen nemen.»

HUMO De manier waarop Signe haar adoptiemoeder behandelt nadat ze de waarheid ontdekt heeft, zorgt voor behoorlijk ongemakkelijke momenten

Bach Hansen «Absoluut. Je vraagt je af: waarom gedragen mensen zich zo? Maar je moet niet vergeten dat Signe in shock is: het hele verhaal speelt zich af in een tijdbestek van twee, drie weken. Alles is gloednieuw voor haar, en dan moet ze ook nog eens beslissen wat ze met dat landhuis gaat doen én haar jaloerse nieuwe broers en zus van zich afhouden. Een mens zou voor minder uit z’n krammen schieten (lacht).

»We hebben met de cast tijdens het draaien veel gesprekken gevoerd over wat het betekent als het tapijt zo ineens onder je voeten vandaan wordt getrokken. Wat het met je doet als je erachter komt dat het leven dat je al die tijd hebt geleefd deels een leugen blijkt te zijn. Ik denk dat het Signe gewoon heel zwaar valt om grip op de zaken te krijgen. En dan ontmoet ze ook nog eens al die voor haar vreemde mensen, die kunstenaars en zo. Haar wereld staat op zijn kop!»

HUMO Het landgoed dat ze erft, Grønnegaard, is wel heel bijzonder en indrukwekkend. Het voelt bijna als een extra hoofdpersonage in de serie.

Bach Hansen «Absoluut. De eerste keer dat ik er aankwam, was een geweldige ervaring. Uiteraard staan al die kunstvoorwerpen daar niet echt, die zijn erbij gehaald voor de serie. Maar zodra je de oprijlaan op komt rijden, word je overvallen door de enorme grandeur van het huis, zeker in combinatie met de magnifieke natuur eromheen.»

HUMO Heeft ‘The Legacy’ jou nog aan het denken gezet over jouw familiesituatie?

Bach Hansen «Ik heb vanzelfsprekend weleens gedacht: ‘Wat als míjn moeder plotseling zou zeggen dat ze niet mijn echte moeder was?’ Maar dat soort dingen zijn me gelukkig bespaard gebleven, dus heb ik toch vooral gewerkt met wat er in het script stond.

»De hele problematiek met erfenissen was ook al vrij nieuw voor me. Ik vind het allemaal heel erg gecompliceerd. Als gevolg van ‘The Legacy’ is er in Denemarken een hele discussie op gang gekomen: kijkers begonnen informatie in te winnen bij advocaten en notarissen om erachter te komen hoe alles was geregeld in hun eigen familie. Ik hoorde over oudere mensen die zeiden: ‘We moeten gauw onze erfenis regelen, want het laatste wat we willen, is dat ze er zo’n potje van maken als in ‘The Legacy’.’ (lacht)»


Belijk de trailer van 'The Legacy'

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234