null Beeld

Serie: The Missing

‘The Missing’, de recente BBC-thrillerreeks, scheert hoge toppen; internationaal – met BAFTA- en Golden Globe-nominaties, miljoenen kijkers over de plas en lofbetuigingen van critici overal – en sinds kort ook in België.

vvp

Extra plezierig voor de Belgische kijker: het arsenaal Belgische acteurs in de rangen. Titus De Voogdt en Émilie Dequenne had u al herkend; in de aflevering van vanavond mag ook Maarten Goffin opdraven. Hij speelt al wekenlang in ‘Spitsbroers’, maar laat in ‘The Missing’ graag nog eens z’n veelzijdigheid zien.

Maarten Goffin (lacht) «Euh… Grappig dat je het zegt: mijn aandeel in ‘The Missing’ is eigenlijk zeer klein. Noem het gerust een gastrol. (Twijfelt) Ik kan er ook nog niet veel over zeggen.»

HUMO Oei.

Goffin «Ja, je weet dat het gaat over de zoektocht naar een vermist kind. Welnu, op een gegeven moment komen de onderzoekers in mijn leefwereld terecht, en het netwerk waar ik onrechtstreeks deel van uitmaak. Natuurlijk: ik mag nog niet zeggen of ik ook daadwerkelijk iets met de zaak te maken heb...

»Maar goed: ik vond het de max dat een groot bedrijf als de BBC aan mij dacht voor een rol. Aan zo’n productie meewerken, met namen als James Nesbitt… Dat is tof.»

HUMO Is het radicaal anders op zo’n internationale set?

Goffin «Je voelt wel dat er meer budget is: scènes krijgen meer tijd. Dat weet ik omdat mijn call time vroeg was, en ik dan toch nog redelijk lang heb moeten wachten in mijn trailer vooraleer ik mijn scène kon opnemen (lacht). Want dat is nóg een verschil: elke acteur krijgt zijn eigen trailer, met zijn naam erop, ook al speelt hij maar een gastrol. Zoiets moet je in Vlaanderen niet verwachten: als je dat zou suggeren, krijg je als dikkenek nergens meer werk.»

HUMO Heb je, als gastrolspeler, overzicht over wat er in de rest van de reeks gebeurt?

Goffin «Jawel, ik heb alle scenario’s gelezen: soms kan dat een kwelling zijn, maar hier voelde je meteen de spanning en de goeie opbouw. Je moet de Britten niet leren hoe ze thrillers moeten schrijven: ik ben dan ook, ondanks mijn geringe aandeel, trots dat ik mag meedoen (lacht).»

HUMO Dit is niet je eerste internationale productie: vorig jaar zat je ook al in ‘Full Love’, van en met Jean-Claude Van Damme. Vertel!

Goffin «Ja, al dateren die opnames wel al van 2010 – en daarvóór speelde ik nog in zijn ‘JCVD’ en ‘Universal Soldier’. Dat zat zo: ik speelde mee in de ‘Vermist’-film van Jan Verheyen, als de slechterik. Daarvoor moest ik een paar gevechten doen en zo heb ik Olivier Bisback leren kennen, een stuntcoördinator en -acteur die vaak met Jean-Claude samenwerkt. Omdat het goed klikte tussen ons, zei hij: ‘Je bent een acteur én je kunt vechten: wil je dat niet méér doen?’ Zo is de bal aan het rollen gegaan.

»Voor die ‘Full Love’, een paar films later, hebben we dan twee maanden in Thailand gezeten. Daar heb ik alleen maar méér respect gekregen voor Jean-Claude: hij schrijft, produceert, regisseert en speelt tegenwoordig al zijn films zélf. Als vijftiger verkeert hij ook nog steeds in een waanzinnig goeie conditie – ik heb toen zelfs met hem gespard: wow!»

HUMO Al zotte dingen meegemaakt met hem?

Goffin «Euh, wat kan ik hier zeggen? (lacht) Hij moest altijd lachen met mijn bicepsen: omdat ik eerder acteur ben dan stuntman, zijn die niet belachelijk ontwikkeld. Dus Jean-Claude twijfelde eraan of ik de stunts wel zou kunnen. Ik ben toen zo maniakaal hard beginnen te trainen dat hij mij achteraf duizend keer is komen bedanken. Dat vond ik echt gewéldig (glundert).

»Ja, kijk, die internationale dingen… Je houdt het niet voor mogelijk wat daar allemaal gebeurt. Het is een klein deurtje waar je eventjes door mag piepen: wie weet gaat ze ooit helemaal open – en anders amuseer ik me hier wel.»


Bekijk de trailer van 'The Missing'

undefined

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234