null Beeld

Serie: The Musketeers

John Wayne, Gene Kelly, Michael York of Chris O’Donnell… Je zult maar in hun voetsporen (lees: laarzen) moeten treden. Luke Pasqualino (25) maakt daar geen punt van. Samen met Tom Burke, Santiago Cabrera en Howard Charles laat de Brits-Italiaanse hunk zich vanaf vanavond in het leder hijsen voor een nieuwe, tiendelige BBC-bewerking van de legendarische musketiersroman van Alexandre Dumas; boordevol actie, romantiek, humor en natuurlijk de nodige zwaardgevechten.

Patrick Bremmers

De vier (in plaats van drie) musketiers binden de strijd aan met de schurkachtige kardinaal Richelieu (‘Doctor Who’-acteur Peter Capaldi), die voortdurend misbruik maakt van hun zwakke koning Lodewijk XIII. Mogen we u voorstellen: D’Artagnan of Lupiac in Gascony, oftewel acteur Luca Giuseppe Pasqualino.

HUMO Wat sprak je aan in de serie?

Luke Pasqualino «Het verhaal van de musketiers is misschien al oud en klassiek, maar het geheel wordt verteld in een heel eigentijds en stevig tempo. Dat maakt deze serie zo uniek, denk ik, in vergelijking met eerdere adaptaties. De sfeer en de personages uit het boek zijn volop aanwezig, maar onze schrijver Adrian Hodges heeft er een totaal nieuwe draai aan gegeven: hij benadrukt de kleine kantjes van de musketiers en heeft ze stuk voor stuk allerlei tekortkomingen gegeven, met name verslavingen. Behalve de individuele plots – zeg maar het verhaal van de week – loopt er ook een rode draad door het geheel dat zich uitstrekt over tien afleveringen en waarbij elk personage zich langzamerhand ontwikkelt. Dat is nog nooit eerder gedaan.»

HUMO Hoe zou je jouw personage D’Artagnan omschrijven?

Pasqualino «D’Artagnan is een boerenzoon die naar Parijs is gekomen om de dood van zijn vader te wreken. Hij is een beetje de hopeloze romanticus die een bijna niet te stuiten honger heeft naar gerechtigheid. Een vrij impulsieve jongen ook, die snel tot actie komt en naar de wapens grijpt. Dat zie je al in de eerste aflevering, wanneer hij in het kamp van Captain Gaudet arriveert en zich meteen in de actie gooit. Dat is ook een beetje zijn tekortkoming: het zou goed zijn als D’Artagnan zijn impulsiviteit een beetje meer in bedwang zou weten te houden. Net zoals ik zélf blijkbaar wat minder met mijn armen en handen mag zwaaien, plagen mijn collega-acteurs altijd. Maar wat wil je: ik heb Italiááns bloed! (lacht).»

HUMO Kende je het boek?

Pasqualino «Ik moet bekennen dat ik het nog steeds niet gelezen heb. Maar… ik weet van mijn collega Tom Burke, die het boek wél heeft gelezen, dat hij er dingen uit heeft gehaald die van pas kwamen bij de constructie van zijn personage Athos. Dus ik ga het gauw doen. Beloofd.»

HUMO Wat voor research heb jij dan gedaan?

Pasqualino «Ik heb zo veel mogelijk vroegere films bekeken. Zo heb ik bijvoorbeeld de film uit 1973 van regisseur Richard Lester opnieuw gezien, de verfilming met Charlie Sheen en Kiefer Sutherland, en de meer recente verfilming met Logan Lerman en Luke Evans. Enne… als kind verslond ik natuurlijk de tekenfilmserie ‘Dogtanian and the Three Muskehounds’. Of telt dat niet mee? (lacht)»

HUMO Leuk om de hele dag met zwaarden rond te rennen?

Pasqualino «Heel tof! De choreografie is vrij strak georganiseerd, en we hebben er veel tijd en energie in gestopt om ervoor te zorgen dat de gevechten er zo realistisch mogelijk zouden uitzien. Het zwaardvechten ging me wat moeilijker af dan het paardrijden, maar het was erg leuk om te leren. We hebben er een hoop plezier aan beleefd in een speciaal trainingskamp, waar we een crash course paardrijden, pistoolschieten en zwaardvechten kregen. Onze stuntcoördinator, een man met een militaire achtergrond, was fantastisch. En het mooie is dat een paar van die zogenaamde vaardigheden op mijn curriculum vitae nu plots echt waar blijken te zijn! (lacht)»


Bekijk de trailer:

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234