null Beeld

Serie: Thuis

De kommer-en-kwel-meter op de set van ‘Thuis’ staat al wekenlang gevaarlijk in het rood, na de moord op Fien, de breuk tussen Leo en Yvette en het onophoudelijke slechte humeur van Frank – de onweerswolk boven zijn moegetergde hoofd heeft naar verluidt inmiddels haar eigen trailer.

Nicolas Quaghebeur

Maar vandaag is er tijd voor vrolijkheid! Rosa en Jenny stellen hun nagelnieuwe B&B Zus & Zo open voor vrienden en familie, bij wijze van voorbereiding op de nakende officiële start. Omdat haren Eddy nog altijd vastzit in een Wit-Russische gevangenis, brengt Nancy een zekere Martha mee, een buurvrouw en goeie vriendin die ze al die jaren doodgezwegen heeft.

Annemarie Picard, de actrice die sinds jaar en dag samen is met acteur Pol Goossen (Frank Bomans), kennen we: geen Vlaamse serie die naam waardig of ze is er al eens gepasseerd. Maar wie is die Martha eigenlijk?

Annemarie Picard «Martha is een prettig gestoorde uitloper van de flowerpower. Dat zie je er ook aan: ze gaat niet gekleed zoals andere dames van haar leeftijd. Ze is single, maar ze houdt zielsveel van mannen, en uit de scènes die ik al heb gespeeld, blijkt dat ze duidelijk iets tekortkomt (lacht). Ik denk dat ze in ‘Thuis’ is geschreven om voor de komische noot te zorgen, na alle ellende van de laatste tijd.»

HUMO Martha is een buurvrouw en goeie vriendin van Nancy, en toch hebben we nog nooit ook maar een woord over haar gehoord. Is dat niet wat bizar?

Picard «Het publiek pikt dat: ze lijken te aanvaarden dat de personages van hun favoriete series nog een leven buiten de camera’s hebben. De magie van soap, veronderstel ik.»

HUMO Diezelfde magie is er ook verantwoordelijk voor dat dezelfde acteur meer dan één keer kan opduiken in verschillende rollen. Ook voor jou is het niet de eerste passage in 'Thuis'.

Picard «Een paar jaar geleden heb ik eens een advocate gespeeld, maar dat duurde niet meer dan een week. En helemaal in het begin speelde ik een wat triestig figuur met zelfmoordneigingen. De makers waren toen nog heel hard op zoek, en ze zagen uiteindelijk niet echt brood in mijn personage. Na een maand of zo is ze stilletjes verdwenen, en echt rouwig was ik daar niet om. Ik ben haar naam trouwens kwijt (lacht)

HUMO Een vaste rol in een tv-serie lijkt me nochtans heel comfortabel. Je partner zal dat vast beamen.

Picard «Die zekerheid is heel prettig, ja. Ik weet nog niet wat de makers voor Martha in petto hebben, maar ik zou de kans alleszins met beide handen aannemen. Bijkomend voordeel: je draagt je bekendheid ook mee naar je theaterwerk. Ik sta met Polen Myriam (Bronzwaar, Julia uit ‘Thuis’, red.) ook in ‘Crème au beurre’, een stuk van Katelijne Damen.

»We hebben al meer dan 50 voorstellingen gespeeld, en de zaal zit iedere keer afgeladen vol. Ik weet wel zeker dat al die mensen voor mij alléén niet zouden buitenkomen. Als ik op mijn eentje ergens in Kortemark of Glabbeek ga spelen, dan gaat het eerder van: ‘Annemarie wie?’»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234