null Beeld

Serie: Thuis

Wat wij ons op een blauwe maandag weleens afvragen: hoeveel leren jacks zou Pol Goossen tijdens zijn lange dienst als Frank Bomans in 'Thuis' al versleten hebben? Of zou dat nog altijd hetzelfde paar mouwen zijn waar hij zich na al die jaren in hijst? In dat geval: yuk!

mke

Soit, vanavond maakt het personage Paulien, de dochter van Julia en het ex-liefje van Jens en Bram, haar rentree in de soap. Tot grote vreugde van mama Julia, die een jaar geleden - nadat ze ook al toffe pee Cois Pelkmans aan die sloerie van een Angèle in Spanje had moeten afstaan - haar dochters Katrien en Paulien naar het buitenland zag vertrekken. Vanavond keert die laatste, vertolkt door de lieftallige Tina Maerevoet, met hangende pootjes terug uit Amerika. Rest één prangende vraag: waarom?

Tina Maerevoet «Daar kan ik nog niet veel over zeggen, maar je mag er wel van uitgaan dat er iets grondig scheef zit in Amerika en dat Paulien haar mama nu erg nodig heeft. Meer kan ik echt nog niet verklappen!»

HUMO Heb je lang getwijfeld over je terugkeer naar 'Thuis'?

Maerevoet «Nee. Ik had ook maar één weekend om te beslissen. Op vrijdag kwam de producer met de vraag of ik graag zou terugkomen. Als ik toehapte, zouden ze vanaf maandag aan de nieuwe verhaallijnen beginnen schrijven. Eigenlijk mocht ik dat weekend met niemand over het voorstel praten, maar ik heb toch stiekem met mijn tv-mama (Julia, vertolkt door Myriam Bronzwaar, red.) gebeld. Na vijf jaar samenwerken heb ik een heel goede band met haar gekregen, dus ik wilde toch even polsen wat zij ervan vond. Omdat ze zo enthousiast reageerde, heb ik meteen beslist om het te doen. Mijn tv-mama wist dus eerder dan mijn echte mama dat ik opnieuw zou meespelen in 'Thuis' (lacht).»

HUMO Je verliet de soap vorig jaar om je op andere projecten te focussen. Zijn die nu afgerond?

Maerevoet «Nee, ik blijf naast 'Thuis' nog actief in het theater. Vroeger was het veel moeilijker om die andere projecten met mijn televisiewerk te combineren. Nu heb ik bij de VRT een contract als freelancer gekregen, waardoor ik zelf baas over mijn agenda ben.

»Door een jaartje van de set weg te zijn, ben ik ook gaan beseffen hoe leuk ik het daar wel vond. 't Is echt een gouden job, als je erover nadenkt. Ik mag er me elke draaidag bezighouden met wat ik het liefst van al doe: acteren. Als 'Thuis' mijn enige acteerwerk zou zijn, zou ik er misschien sneller op uitgekeken raken. Maar in combinatie met mijn theatervoorstellingen en de toneellessen die ik geef, vind ik het niets minder dan een luxejob.»

HUMO Kon je na je sabbatjaar gemakkelijk opnieuw in de huid van Paulien kruipen?

Maerevoet «Ja, ze is een guitige meid, alhoewel ze na dat jaartje in Amerika wel wat volwassener is geworden. Ze heeft ook geen oudere zus meer om mee te kibbelen, hè. Nu ja, ze heeft er bij haar thuiskomst wel een broer bij.»

HUMO Lowie, de zoon van de vermaledijde Luc Bomans?

Maerevoet «Ja, die woont nu in bij Julia, dus vanaf nu kan ze met hem bekvechten.»

HUMO Drama gegarandeerd! A propos, kijk je zelf weleens naar ‘Thuis’?

Maerevoet «Als ik vóór acht uur thuis ben wel, ja. Maar als mijn gezicht in beeld komt, zorg ik er toch voor dat ik net dan een wasje moet insteken of de chips moet bijvullen (lacht).»

Bekijk enkele scenes van Tina Maerevoet in 'Thuis'

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234