null Beeld

Serie: Unforgettable

‘Hé Poppy! Dat is lang geleden! Ken je me niet meer?’, het zou de eerste vraag van dit interview geweest kunnen zijn, mochten we niet vies zijn van oudbakken humor. Sinds de Australische Poppy Montgomery voor de misdaadserie ‘Unforgettable’ in de huid kruipt van Carrie Wells, de inspecteur met het feilloze geheugen en de hese stem, nemen malloten die ze nog nooit ontmoet heeft, haar om de haverklap op deze manier in de maling. We opteerden voor een betere openingsvraag:

Katrien Verschoren

HUMO Het heeft geen haar gescheeld of we hadden je niet meer gezien in een tweede seizoen van ‘Unforgettable’. Hoe zat dat precies?

Montgomery «De juiste redenen achter die gang van zaken zijn me nog altijd niet helemaal duidelijk, maar de serie werd inderdaad gecanceld om een paar maanden later weer uncancelled te worden. Ik was uiteraard verheugd dat de stekker weer ingeplugd werd, maar tegen de tijd dat de opnames van start gingen, was ik plots – nu ja, ook weer niet zo plots – zwanger, dus moest de hele zwik opschuiven. Uiteindelijk werd het tweede seizoen vorige zomer in de Verenigde Staten uitgezonden – ­hurrraaay! – en deden we het opnieuw heel erg goed. Zo goed zelfs dat er een derde seizoen aankomt.»

HUMO Op zich hoeft dat hele cancel/uncancel-gedoe geen slecht voorteken te zijn. De serie ‘Family Guy’ onderging hetzelfde lot en zit nu al aan zijn dertiende seizoen.

Montgomery «Reaaallly? Dus met wat geluk kan ik dit nog elf jaar blijven doen? Amaaaazing! Tegen dan heb ik misschien een rollator nodig, maar het zou wel leuk zijn.»

HUMO Moeten we dan ook tot het dertiende seizoen wachten alvorens we te weten komen wat er nu met de zus van Carrie gebeurd is?

Montgomery «De kans is inderdaad groot dat de scenaristen het tot dan gaan rekken. Ik kan alvast met zekerheid zeggen dat de kijkers het niet in seizoen twee zullen achterhalen. Ik weet het namelijk zélf nog niet, en we beginnen bijna aan de opnames voor het derde seizoen. De kijker krijgt uiteraard wat kleine visjes toegeworpen en kan al aan het puzzelen gaan, maar eigenlijk staan in het tweede seizoen vooral actie, avontuur en romantiek centraal, niet zozeer de interne kwellingen van Carrie. Het is vooral much more fun!»

HUMO Ook op de set?

Montgomery «Je moet weten dat mijn baby nog maar drie weken oud was toen we opnieuw begonnen te draaien, en dat was toch wel heftig. Voor de moeilijkste stunts kon ik gelukkig op mijn stuntvrouw rekenen. Het vechten deed ik wel allemaal zelf, wat misschien toch niet echt ideaal was na een keizersnede. Jammer dat ik echt last heb van hoogtevrees. Op een keer hing ik in een harnas aan een gebouw te bungelen en toen ik naar beneden keek... (maakt kotsgeluid) Enfin, het was wel uitdagend én een prima manier om weer in vorm te raken. Ik was ook bijzonder opgetogen over de romance tussen Carrie en Al. Heb je Dylan (Walsh, de man die haar collega Al Burns gestalte geeft) al eens goed bekeken? Wat een hottie! Ik was blij dat de scenaristen flink wat hanky-panky in de serie hebben geschreven.»

HUMO Laatste vraag: zijn er bepaalde zaken die je uit je geheugen zou wissen als dat kon?

Montgomery «Oh yeah! De eerste keer dat ik heel dronken was bijvoorbeeld: ik heb de boel toen helemaal ondergekotst. Ook grote kanshebber: mijn eerste kus, die was heel gênant. Vooral omdat het één of andere willekeurige kerel op een feestje was. Zulke herinneringen horen toch mooier te zijn. En voorts… wel ja, dat ben ik vergeten, denk ik. Netjes geblokkeerd zoals het hoort. Gelukkig maar, anders zouden mijn interviews iets te sappig worden (lacht).»

HUMO Jammer!

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234