null Beeld

Serie: Vermist: seizoen 5

Het nieuwe seizoen van ‘Vermist’ stond eigenlijk gepland voor het najaar van 2013, maar verdween plots weer van de radar. We werden stilaan zo wanhopig dat we ons voor onze wekelijkse dosis Vlaamse supsense tot de herhalingen van ‘Zone stad’ begonnen te wenden, maar kijk: VIER brengt soelaas.

mke

Vanaf vanavond kunt u weer naar hartenlust meespeuren met Joke ­Devynck en co. Aan het concept van de reeks is weinig of niets veranderd: in elke aflevering spit het team van de Cel Vermiste Personen een mysterieuze verdwijning uit, al dan niet met goede afloop. Onder de acteurs vond dit seizoen wel een duchtige stoelendans plaats.

Zo keert Koen De Bouw, die in ‘Het vonnis’ Vrouwe Justitia nog uitdaagde voor een robbertje armworstelen, nu braafjes terug om haar te dienen. Na deze vijfde jaargang zwaait hij het ‘Vermist’-team wel weer even uit, net als collega Kevin Janssens, die zich voorlopig ‘op andere projecten zal focussen’.

Kevin Janssens «Ik zal de komende maanden op het podium staan in producties van Het Toneelhuis (sinds 2013 maakt Janssens daar deel uit van de vaste kern, red.). Pas op, ’t is niet zo dat ik me alleen nog maar met theater ga bezighouden, hoor. Film blijft mijn allergrootste passie.»

HUMO Genoteerd. Verdwijnt je personage, Nick Bulens, definitief uit ‘Vermist’?

Janssens «Goh, dat weet ik niet. (Glimlacht) Laten we zeggen dat ik niets uitsluit, maar dat het nu wel even genoeg geweest was. Als Koen en ik uit de serie verdwijnen, zullen de makers op zoek moeten gaan naar nieuwe gezichten. Ik heb zelf net even gepolst, maar voorlopig is nog niet bekend wie dat zullen worden.

»De voorbije jaargangen heeft de reeks trouwens geregeld een verjongingskuur ondergaan. Zo maken we er een punt van om jonge regisseurs en cameramensen aan het werk te zetten. Hetzelfde geldt voor de gastacteurs: de voorbije jaren zijn er al heel wat nieuwe gezichten gepasseerd, die nadien ook in de rest van het Vlaamse televisiewereldje zijn doorgedrongen. Zo vond ik de gastrol van Ella Leyers in het vorige seizoen van ‘Vermist’ bijvoorbeeld erg sterk.»

HUMO ‘Vermist’ is ondertussen aan maar liefst 92 landen verkocht. Hoe – de prachtige blauwe kijkers van Joke Devynck even buiten beschouwing gelaten – komt dat volgens jou?

Janssens «Ik denk dat het format van de reeks behoorlijk uniek is, enfin, zeven jaar geleden toch. Normaal draait een politieserie om de zoektocht naar de dader, terwijl wij net vanuit het slachtoffer en diens familie vertrekken. Dat maakt het voor de kijker zeker zo gemakkelijk om zich in het verhaal in te leven. In Amerika bestond er al wel een serie die iets soortgelijks deed (doelt op ‘Criminal Minds’, red.), maar in Vlaanderen en de rest van Europa was dat uitgangspunt dus nog vrij onontgonnen gebied.

»Het is ook wel een fijn idee dat het de reeks zélf is die door andere landen is aangekocht, en niet alleen het format. ‘Vermist’ wordt in Duitsland of Frankrijk gewoon uitgezonden zoals wij het hier te zien krijgen, zij het dan gedubd natuurlijk. Dat pleit toch wel voor de kwaliteit van de serie.»

HUMO Hoe klinkt Kevin Janssens in – pakweg – het Duits?

Janssens «Verrassend goed, eigenlijk (lacht). Het blijft wel geestig, hoor, zo’n andere stem op je kop geplakt krijgen. In één versie sprak mijn personage plots met een diepe basstem. Toch een serieus verschil met het origineel.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234