null Beeld

Serie: Vermist

Vanavond op VIER: de start van het zesde seizoen van ‘Vermist’, waarin de lotgevallen van de roemruchte Cel Vermiste Personen van de federale politie centraal staan. En alleen al voor Marieke Dilles, die opnieuw gestalte geeft aan inspecteur Eva Meyer, zouden wij de digicorder programmeren. Nóg geen reden genoeg om te kijken? Lees verder!

Tom Raes

Marieke Dilles «Dit seizoen zal Eva haar eigen kleine verhaallijn krijgen. Ik zeg klein, want bij ‘Vermist’ blijft de case wel altijd het belangrijkste. Maar mijn personage heeft dus een love story dit seizoen. Nu ja, het is misschien eerder een sex story, nu ik erover nadenk (lacht).»

HUMO ‘Vermist’ doet het erg goed in het buitenland. Maar liefst 92 landen zouden de reeks al gekocht hebben.

Dilles «Gek, hè? Ik denk dat ik niet eens 92 landen kan opnoemen. Die buitenlandse versies zijn meestal onze reeks, maar dan gedubd. Alleen van Rusland weet ik dat ze de hele serie opnieuw aan het opnemen zijn met Russische acteurs, maar er bestaat dus bijvoorbeeld een versie van mij die vloeiend Koreaans spreekt!»

HUMO Word je ook herkend in het buitenland?

Dilles «Nog nooit iets van gemerkt – ik moet me op den duur wel beginnen af te vragen op wat voor zenders en om hoe laat al die buitenlandse versies wel niet uitgezonden worden (lacht). Maar ik blijf hopen.»

HUMO Keert nog altijd niet terug dit seizoen: Kevin Janssens, en ook Koen De Bouw is ondertussen uit de cast verdwenen. ‘Jammer,’ volgens mijn vrouwelijke collega’s.

Dilles «Vind ik ook, maar dan énkel om puur professionele redenen (lacht). Het zijn ook gewoon supergoeie acteurs, hè. Maar we hebben nog altijd Stan Van Samang. En dit seizoen komt ook Mathijs Scheepers erbij.»

HUMO Krijgen jullie soms reactie van de echte Cel Vermiste Personen?

Dilles «Meer zelfs, die mensen lezen zowat alles na wat voor de serie gepend wordt. Vaak zijn ze ook aanwezig bij visies, omdat er fouten kunnen sluipen in dingen die niet expliciet in het scenario vermeld staan. Vorig seizoen hebben we zo een hele scène opnieuw gedraaid omdat er iets niet helemaal klopte. Het enige wat anders is bij ons, is dat de échte Cel het onderzoek stopzet zodra ze de vermiste persoon gevonden hebben, dood of levend. Vanaf dan wordt de zaak overgedragen aan een andere dienst, maar bij ons gaan we door tot de zaak helemaal opgelost is.

»Het is dus allemaal erg realistisch. Soms voelt het ook zo echt aan dat ik, als ik te horen krijg dat er in mijn omgeving iemand even verdwenen is, meteen overschakel op wat ik geleerd heb van de Cel: dan ga ik meteen een lijst af met vragen. Waar is die persoon het laatst gezien? Welke kleren droeg hij of zij bij de verdwijning?»

HUMO Een vaak voorkomend probleem in jouw vriendenkring, mensen die verdwijnen?

Dilles «Nee, hoor (lacht). Iedereen komt uiteindelijk altijd weer boven water. Maar vaak zie je toch wel een lichte paniek toeslaan als iemand anders met een lege gsm-batterij zit.

»Soms wil je toch ook gewoon even alleen zijn, een paar dagen verdwijnen? Dat gaat vandaag dus niet meer zo makkelijk als vroeger.»

HUMO Ben je zo ooit zelf vermist geraakt?

Dilles «Eén keer, zo ongeveer. Mijn moeder heeft ooit drie dagen gedacht dat ik vermist was. Het was nog in de tijd dat gsm’s en e-mails uitzonderingen waren, en ik was op dat moment op reis met mijn vader. Mijn moeder had de verkeerde datum genoteerd in haar agenda, waardoor ze dacht dat ik drie dagen eerder thuis zou zijn dan het geval was. Drie dagen doodongerust was ze.»

HUMO Goh. Spannend.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234