null Beeld

Sharon Stone, Demi Moore en Emilio Estevez gedenken Bobby Kennedy

Op 6 juni 1968, vijf jaar na de moord op zijn broer, werd ook Robert Kennedy neergeschoten. Sharon Stone, Demi Moore en Emilio Estevez over hun nieuwe film 'Bobby'.

Redactie

'Ik geloof dat ik moet huilen.'

'Hier, een zakdoek.'

Sharon Stone en Demi Moore zitten zusterlijk naast mekaar met de tranen in de ogen, en ook Emilio Estevez, die naast de beide Hollywooddiva's heeft plaatsgenomen, heeft een krop in de keel. De aanleiding voor al dat gesnotter: Bobby Kennedy, die op 6 juni 1968, vijf jaar na de moord op zijn broer John F. en terwijl zijn eigen presidentscampagne er bijna opzat, werd doodgeschoten in de keuken van het Ambassador Hotel in Los Angeles. Estevez, de oudste zoon van 'West Wing'-acteur Martin Sheen, heeft zopas een boeiende film over Bobby geregisseerd, waarvoor hij een ronduit indrukwekkende schare acteurs wist op te trommelen: naast Sharon Stone en Demi Moore herkent u Anthony Hopkins, Harry Belafonte, Helen Hunt, Ashton Kutcher, Laurence Fishburne, Elijah Wood, Heather Graham, Lindsey Lohan, William H. Macy, Christian Slater, Emilio Estevez zélf én papa Martin Sheen, die Bobby nog persoonlijk heeft gekend. Humo trok naar Los Angeles en ontmoette Emilio, Sharon en Demi: 'Sorry hoor, maar wij kunnen geen vijf minuten over Bobby praten zonder in snikken uit te barsten.'

DEMI MOORE « Mijn ogen worden nu al vochtig.»

SHARON STONE « We moeten allemaal huilen als het over Bobby gaat.»

EMILIO ESTEVEZ « Ik heb zakdoeken meegebracht (lacht)


HUMO Bobby Kennedy werkt duidelijk op jullie gemoed.

ESTEVEZ « Toen Bobby werd vermoord, stierf ook het fatsoen in de Amerikaanse politiek. Er is op die dramatische dag in juni '68 zoveel verloren gegaan... Het was het einde van een droom. Ik ben een optimistisch man, maar ik overdrijf niet als ik zeg dat Amerika vandaag doodziek is. Dat is één van de redenen waarom ik 'Bobby' heb gemaakt: ik wil de Amerikanen eraan herinneren hoe hoopvol we waren in de jaren zestig. Dat gevoel mág niet verloren gaan.»


HUMO De film, die zich helemaal afspeelt in het Ambassador Hotel, heet wel 'Bobby', maar de man zelf krijgen we niet te zien. U hebt meer aandacht voor de werknemers en de gasten van het hotel.

ESTEVEZ « Als de titel niet al bestaan had, had ik mijn film evengoed 'Ordinary People' kunnen noemen: het verhaal draait rond een stel heel gewone mannen en vrouwen die een buitengewoon man volgen.

» Het stond meteen vast dat ik Bobby zelf niet zou opvoeren, maar alleen af en toe in archiefbeelden zou laten zien. Het klinkt misschien raar, en ik wil mezelf zeker niet vergelijken met de grote regisseur William Wyler, maar in 'Ben Hur' kreeg je het gezicht van Jezus ook nooit te zien - je zag alleen af en toe een stukje van zijn rug, en voor de rest zag je vooral de mensen die naar hem opkeken. Ik heb hetzelfde proberen te doen in 'Bobby'.»


HUMO Je was zes jaar toen Bobby stierf. Wat herinner je je nog van die dag?

ESTEVEZ « Ik hoorde het nieuws op televisie, en ik ben meteen naar boven gerend om het aan mijn ouders te gaan vertellen. Ze waren enorm aangeslagen. Mijn vader is onmiddellijk naar het Good Samaritan Hospital in LA getrokken, waar hij samen met honderden anderen heeft staan wachten op nieuws over Bobby's toestand (Bobby Kennedy overleed daags na zijn overbrenging naar het ziekenhuis, red.). De dagen nadien hing hij voortdurend aan de telefoon, en hij zat constant oncontroleerbaar te snikken. Dat maakte me heel bang. Als kind verwacht je van je ouders dat ze je geruststellen, maar op dat moment waren ze niet in staat om mij te troosten, zo overmand waren ze door hun eigen verdriet.»

undefined

Voor het volledige artikel zie Humo 3464

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234