null Beeld

Show: Belgium's Got Talent

We moesten het zelf even dubbelchecken, maar de talentenjacht die vanavond aan haar tweede seizoen begint op VTM is wel degelijk ‘Belgium’s Got Talent’ en niet ‘The Voice’. Om uw geheugen even op te frissen: dat is de wedstrijd waarin Karen Damen vorig jaar hevig geroerd werd door het piepjonge zangeresje Karolien.

mke

En dus niet die waarin Alex Callier geëmotioneerd toekeek hoe de ook nog piepjonge chanteuse Paulienmet de hoofdprijs ging lopen. Kunt u nog volgen? Om het allemaal nog wat verwarrender te maken, duikt Koen Wauters ook nog eens in beide shows op. Vanavond als presentator, en volgend jaar, bij het nieuwe seizoen van ‘The Voice’, als jurylid.

HUMO Zo zeggen we het toch juist, hè, Koen?

Koen Wauters «Klopt helemaal. Later volgend jaar komt VTM trouwens nog met een nieuwe talentenjacht, ‘The Voice Kids’. De zegetocht van de elfjarige Karolien in ‘Belgium’s Got Talent’ heeft natuurlijk veel van haar leeftijdgenootjes aan het dromen gezet. Dankzij ‘The Voice Kids’ wordt al dat jong zanggeweld goed opgevangen. En zo blijft er voor het nieuwe seizoen van ‘Belgium’s Got Talent’ voldoende plaats over voor andere talenten.»

HUMO Heeft er zich nog voldoende onontgonnen talent aangemeld voor seizoen twee?

Wauters «Ja hoor, ik denk dat de eerste reeks zelfs een beetje als reclame heeft gewerkt. Mensen die de show vorig jaar zagen en dachten: 'Daar wil ik ook wel eens aan mee doen.' Het aanbod is daardoor zelfs nog iets gevarieerder geworden. De klassieke talenten, zoals turngroepen en zangers, passeren natuurlijk weer de revue, maar er zitten toch ook wat speciale dingen tussen. In de eerste aflevering duikt bijvoorbeeld een klein gastje van nauwelijks vier jaar oud op dat geweldig goed kan dansen. En een jongedame die over uitzonderlijk lenige vingers beschikt. Kijkers die nogal gevoelig zijn voor vreemde lichaamskunsten zullen bij haar act toch even moeten slikken. Eén van onze juryleden kreeg het alvast even moeilijk.»

HUMO Een gokje: Karen Damen?

Wauters «Nee, vooral Rob (Vanoudenhoven, red.) blijkt op dat vlak geen echte held (lacht).

HUMO Voor 'Belgium's Got Talent' is je rol beperkt tot die van presentator. Zit je, uit beroepsmisvorming door 'The Voice', soms niet stiekem mee te jureren?

Wauters «Dat gebeurt weleens, maar ik ben toch blij dat ik bij 'Belgium's Got Talent' de kandidaten niet hoef te beoordelen. In 'The Voice' gaat het om een vak dat ik zelf door en door ken, dus dan kan ik al wel iets zinnigs zeggen over de geleverde prestaties.

»Een goede act, die ook potentieel heeft om een breed publiek aan te spreken, wordt meestal wel door alle drie de juryleden enthousiast onthaald. Het gebeurt maar zelden dat ze het echt oneens zijn, al kan Ray Cokes weleens wat strenger uit de hoek komen.»

HUMO 'Belgium's Got Talent' ontpopte zich vorig jaar tot één van de drukst bekeken programma's van het jaar. Kijkers zijn het format dus duidelijk nog niet beu.

Wauters «Zo'n talentenjacht is natuurlijk de televisie bij uitstek om met het hele gezin te bekijken. 'De grote sprong' heeft ook zo'n hoge familiefactor.»

HUMO Zou dat iets voor jou zijn, Koen, van zo'n metershoge duikplank springen voor het oog van Vlaanderen?

Wauters «Die eer zou ik toch aan mij laten voorbijgaan. Voor 'Sterren op de dansvloer' hebben ze me ook al verschillende keren gevraagd, maar dat zou met mijn zeer beperkt danstalent echt een ramp worden. Zingen en presenteren, daar blijft het bij, vrees ik.»

HUMO Geen verborgen talenten dan?

Wauters «Wel, mijn oorspieren zijn meer dan gemiddeld ontwikkeld, denk ik. (Doet zijn oren - inderdaad spectaculair - bewegen) Kijk maar...»

HUMO Straf!

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234